avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit obligatii asociat unic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

obligatii asociat unic

Va rog sa-mi spuneti daca un asociat unic care ridica dividende este obligat sa plateasca contributia la fondul de pensii. Daca da, la ce suma se calculeaza daca dividendele sunt mari.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:01, 16 Decembrie 2012
Este din pacate obligat sa plateasca 5.5% bir la sanatate. La pensii in nici-un caz.
Conform art.257alin.(2) lit.f).din Legea nr.95/2006 actualizata,CASS 5,5 %se aplica veniturilor din dividende,NUMAI IN CAZUL in care nu se realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a)-d),alin 2^2 si art 213 alin.(2 )lit.h) :(salarii sau asimilate salariilor ; veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit : din agricultura supuse impozitului pe venit ; indemnizatiilor de somaj ;pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 lei si pensionarii cu venituri din pensii mai mici de 740 lei).Aceasta prevedere este in vigoare cu 01.01.2011 in baza OUG nr.
107/2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea cass din pensie A183 A183 Buna ziua, Tatal me are 60 de ani este pensionar, dar lucreaza incontinuare la o societate privata. Este normal sa plateasca de 2 ori contributia catre ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar militar angajat, din veniturile realizate este obligatorie retinerea cass? arvat_t arvat_t Sunt pensionar militar,mi se retine cass prin cupon de pensie,in cazul in care sunt incadrat in munca ,angajatorul este obligat sa-mi achite cass ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)