avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurie cu privire la concediul prenatal/lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurie cu privire la concediul prenatal/lauzie

iata problema:
AM intrat in concediu prenatal la data de 23.09.2012 am nascut la data de 19.11.2012 prima mea intrebare este in legatura cu cele 126 de zile este obligatoriu sa le iau toate?Deoarece contractul meu de munca expira la data de 31.12.2012 si pana atunci abia ma incadrez cu cel 42 de zile care sunt obligatorii post natal.daca sunt obligata sa iau si diferenta pana la 126 de zile nu raman descoperit, nemaifiind angajata?
Cel mai recent răspuns: victoriavic , utilizator 21:56, 12 Decembrie 2012
Dupa incetarea CIM indemnizatia de concediu medical postnatal se va plati de catre casa de sanatate, cu aceeasi valoare ca si acum.
Nu e obligatoriu sa faceti toatele cele 126 de zile, dar e dreptul dvs., e si platit, de ce ati renunta la el? Dupa terminarea acestui concediu de maternitate veti beneficia si de indemnizatie de crestere a copilului, daca aveti indeplinite conditiile necesare.
Va sfatuiesc sa verificati la casa de sanatate ce acte trebuie sa duceti, in afara certificatului medical, si pana cand.
nu esti obligata sa-ti iei toate cele 126 zile, ci doar cele 42 dupa nastere sunt obligatorii. Iti spun din propria experienta pt ca eu nu le-am luat pe toate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din somaj in concediu prenatal ContSters60854 ContSters60854 As dori sa ma lamureasca cineva daca cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt obligatorii toate. 42 de zile stiu ca sunt obligatorii dupa nastere. ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal cristinici cristinici Am intrat in somaj in iulie anul trecut,si ar trebui sa beneficiez de el pana in aprilie anul acesta.Insa in martie voi intra in prenatal,si voi intrerupe ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)