avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii la Bugetul Statului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii la Bugetul Statului

Ca multe alte firme din Romania si firma mea se gaseste intr-o pozitie ingrata : datorii la Bugetul de Stat de 50.000 lei si o creanta impotriva unei institutii a Statului Roman, AVAS Bucuresti, de 260.000 lei, inca din februarie 2010 (hotarare definitiva, irevocabila, investita cu titlu executoriu si pusa in executare la domiciliul paratului AVAS, in calitate de tert poprit). Bineinteles, tot ca la noi, institutia Statului beneficiaza de o Ordonanta de Urgenta a fostului cabinet Boc, care permite AVAS sa nu poata fi executata silit pana la 01.01.2014. In urma litigiului juridic cu AVAS firma noastra a fost evacuata, in 24.10.2011, din singurul punct de lucru pe care il detinea, astfel ca, din acel moment, noi nu mai desfasuram activitate. Penalitatile si dobanzile la datoriile catre Bugetul de Stat cresc zilnic, asa ca - ipotetic vorbind - daca nu ne putem recupera creanta de la AVAS pana prin 2016-2017, banii pe care o sa ii recuperam vor egala suma datorata Statului. Evident ca ne-am adresat atat Ministerului Finantelor publice si AVAS, pentru o compensare a datoriilor cu parte din suma datorata de AVAS. La fel de evident, doar ca in Romanica noastra draga, raspunsul a fost ca nu se poate face compensarea, fiind vorba de doua institutii diferite (???) ale Statului Roman !?!. Intrebare : In momentul in care ne vom recupera, totusi, banii de la AVAS (probabil suma actualizata cu indicele de inflatie, mult mai mic decat dobanzile si penalitatile impuse de Directia Finantelor Publice) si dupa ce vom plati datoriile catre Buget, ce ne ramane de facut ? Un nou proces impotriva AVAS, pentru recuperarea sumei de bani provenita din calculul dobanzilor si penalitatilor ? Pentru ca, in situatia data, cand noi nu functionam - deci nu producem bani, AVAS este singura vinovata (prin intarzierea achitarii catre noi a sumei datorate) de respectivele dobanzi si penalitati ! Daca pana atunci AVAS se desfiinteaza (nu prea mai au ce sa valorifice, din fostele active ale Statului, deci nu isi mai vor justifica existenta) ??? Ne indreptam impotriva Statului Roman ? Parca suntem in teatrul absurdului !!!
Nota suplimentara - agasata, probabil, de miile de actiuni judecatoresti impotriva Statului Roman, nici CEDO nu a gasit de cuviinta sa ne admita Cererea indreptata impotriva AVAS si Statului Roman !!! Amuzant, nu-i asa ? Daca nu ar fi tragic pentru familia noastra care a fost executata silit, pierzandu-ne casa proprietate personala in favoarea unei banci la care aveam un imprumut la care nu am mai putut plati ratele, tot din cauza faptului ca AVAS nu si-a onorat obligatiile de plata catre noi....

Alte discuții în legătură

Compensarea datoriilor in cadrul procedurii insolventei balteanu valentin balteanu valentin SC X SRL a intrat in insolventa, pe ,,Tabelul final al creantelor,, fiind acceptati : - DGFP - 2.000.000 euro - AVAS - 500.000 euro - firma mea - 35.000 ... (vezi toată discuția)
Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti plata taxa auto RADUOZN RADUOZN Buna ziua, am o hotarire definitiva pe persona fizica irevocabila prin care administratia finantelor publice trebuie sa mi restitue suma de 5000 lei platita ... (vezi toată discuția)