avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare publicatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare publicatie

buna!
as vrea sa pot publica o revista. nu stiu insa daca e nevoie sa imi deschid o societate comerciala pt asta sau pot doar sa scriu articolele si sa dau materialul la editat si publicat si apoi scos pe piata? nu stiu cum se procedeaza. de foarte mult timp am acest proiect si nu stiu cum sa incep :) ! am idei pt articole, dar nu ma pricep la partea legislativa!
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 12:29, 5 Februarie 2009
Se infiinteaza un SRL, cu un Cod Caen pe domeniul de activitate Activitati de editare carti, reviste, publicatii, periodice 7240 dupa noua modificare, se poate verifica la Codurile Caen Sectiunea J: Informatii si comunicatii.
De asemenea mai exista un topic deschis pe aceasi tema, tot la societati comerciale. Este un topic mai vechi, din 2007. Eventual puteti da o cautare: infiintare revista. Acolo sunt mai multe detalii
pentru a scoate o revista pe piata e nevoie de mai mult decat vointa.

Va puteti infiinta o societate comerciala sau o asociatie. Depinde de natura articolelor publicate si de interesul dumneavoastra privind atragerea de fonduri.

Dar a avea doar articolele nu e suficient. Revista se editeaza, se tipareste, se leaga si se distribuie. Puteti redacta dvs. revista iar pentru restul de activitati sa aveti contracte de colaborare.

Din punct de vedere al actelor nu este o problema. Orice avocat va poate intocmi si inregistra actele necesare inceperii unei astfel de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare revista- autorizatii, pret, inregistrare laurenmay laurenmay Buna seara. De mai mult timp lucrez in cadrul unei reviste online (distribuiete gratuit) pe care as dori sa o public. Imi puteti spune va rog care sunt ... (vezi toată discuția)
Revista Iael Iael Ce autorizatii / avize si alte reglementari sunt necesare pentru a scoate pe piata o revista ? Societatea exista deja , aceasta ar fi activitatea secundara ... (vezi toată discuția)
Urtent! am mare nevoie de ajutor! mihainord mihainord Buna ziua, Din ianurie 2007 vom lansa o revista distribuita gratuit in anumite locatii din Bucuresti (si chiar pe strada). Stiu ca pentru asta am nevoie de un ... (vezi toată discuția)