avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

am divortat acum 2 ani din fosta casnicie a rezultat o fetita. In instanta fostul sot a cerut drept la vizita si un anumit program dar fiindca nu a platit taxa acest program nu a fost aprobat. Daca vreau sa plec cu fata din tara in vacanta am nevoie de aprobarea lui? Aprobare care sunt 100%sigura ca nu mi-ar da fostul sot. Mentionez ca el este plecat din tara lasandu-ma pe mine cu foarte multe datorii. De asemenea cand a plecat m-a lasat cu foarte multe datorii. Mai pot sa-l dau in judecata pentru aceste datorii sa recuperez o parte din ele? Multumesc anticipat pentru raspunsurile date. O zi buna
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:54, 15 Decembrie 2012
Daca aveti copilul in incredintare spre crestere si educare, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui. Uitati-va [e hotarare sa vedeti ce scrie.
Pt datorii, daca sunt comune trebuie sa-l actionati in judecata - o actiune in pretentii sau partaj daca aveti si ceva bunuri comune de impartit si sunt datorii aferente.

Se pare ca veti iesi cu copilul din tara fara acordul lui.
Cu restul problemelor doar in instanta se va stabili daca veti avea sau nu noroc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca anaariane anaariane Buna ziua..ma numesc Ana,am un copil de 5 anisori...din pacate nu e cu mine...e cu tatal sau in Ro....eu sint stabilita in It.....custodia o are el...ce sanse ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)