avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lamurire

Salut.
Anul trecut prin martie tatal meu a fost implicat intr-un accident,defapt o mica derapare dupa care a lovit zapada de pe marginea drumului.Incidentul s-a soldat fara victime sau pagube materiale,doar masina proprie avand de suferit.La cateva minute a trecut un echipaj al politiei si a intrebat daca sunt victime,tatal le-a raspuns negativ iar ei au continuat drumul.Dupa alte 10 minute un alt echipaj a aparut la fata locului si i-au pus etilotestul,rezultatul:0,7%.A fost luat la sectie pentru recoltare de sange.Rezultatele analizelor inca nu au vezit,dar un avocat a precizat ca nu poate pati nimic din cauza ca nu a fost oprit in trafic si ca din dosar penal se transforma in dosar civil,permisul il primeste inapoi,iar la sfarsit va primi doar o amenda.As vrea sa stiu si eu daca e adevarat,sau daca exista vreo cale prin care poate scapa de dosar penal si returnarea permisului.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: sorinmarius , utilizator 00:00, 15 Decembrie 2012
A dat declaratii in cauza?
0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat vreti sa spuneti?Daca este asa la probele de sange exista probabilitatea sa iasa dublu,mai mult ca sigur va fi trimis in judecata si condamnat,permisul se va anula in aceasta situatie.
.
Eu am auzit si despre cateva NUP-uri pt lipsa pericolului social, sa avem putina rabdare...
Pe drum public la posibil 1,4 g/l alcool pur în sânge lipsa de pericol social?personal nu prea cred,dar as vrea sa vad si eu asemenea rezolutii.
Cine poate demonstra ca a băut înainte de accident,poate de suparare a băut imediat dupa accident
In 10minute un om se poate îmbătat crita.
Este greu de demonstrat daca a băut Înainte sau dupa accident.

Alte discuții în legătură

Alcool in aerul expirat Darius_ Darius_ Buna ziua. In data de 24 aug. anul curent ma aflam la volan, iesit de la nunta la care trebuia sa cant, pentru a-mi cumpara tigari. La ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0,45 tgrut tgrut Buna ziua, Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ... (vezi toată discuția)
Etilotest Utilizatoran2015 Utilizatoran2015 In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool? (vezi toată discuția)