avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcoolemie 0,45
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcoolemie 0,45

Buna ziua,
Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ajuns acasă și a băut un pahar de vin la ora 21:00. La declararea accidentului la poliție i sau prelevat probele respective la ora 2:15, ne conducând sub influența alcoolului). Mulțumesc,
ART. 78*) OUG 195/2002
(1) Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.
#CIN
*) Art. 78 a fost modificat conform art. I pct. 35 lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).

Recoltarea probelor de sânge ne poate indica cu aproximație ora la care a băut?
După cât timp poate intra in posesia carnetului?
Mulțumesc,
Nu poate, calculul retroactiv poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Adrian 00 Adrian 00 Buna ziua ....În data de 29.08.2018 am acrosat usor un autorurism in parcare fiind nevoit să dau cu spatele în urma unei altercatii.....Nu am apucat sa fac ... (vezi toată discuția)
Reprimirea carnetului de conducere auto Radonic Radonic La o trecere de pietoni, o maşină a frânat brusc iar eu am atins puţin, maşina din faţă, eliberând şoseaua am tras ambele maşini pe partea dreaptă ... (vezi toată discuția)