avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general descarcare de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

descarcare de gestiune

va rog sa ma ajutati intr-o problema ,lucrez la o firma care in luna iunie a avut o paguba la marfa de 40% datorita unui incendiu,contabila nu a descarcat gestiunea cu acea paguba .Cum procedez eu acum si cum fac descarcarea
Cel mai recent răspuns: iordan nicoleta , utilizator 00:03, 10 Februarie 2009
) cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsa din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost incheiate contracte de asigurare, precum si taxa pe valoarea adaugata aferenta, daca aceasta este datorata potrivit prevederilor titlului VI din Codul fiscal. Nu intra sub incidenta acestor prevederi stocurile si mijloacele fixe amortizabile, distruse ca urmare a unor calamitati naturale sau a altor cauze de forta majora, in conditiile stabilite prin norme;
Cheltuielile cu bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale, constatate lipsa din gestiune sau degradate si neimputabile, inclusiv taxa pe valoarea adaugata aferenta, dupa caz, pentru care s-au incheiat contracte de asigurare, nu intra sub incidenta prevederilor art. 21 alin. (4) lit. c) din Codul fiscal.
In sensul acestor prevederi, cheltuielile privind stocurile si mijloacele fixe amortizabile distruse in intregime ca urmarea unor calamitati naturale sau a altor cauze de forta majora, sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, in masura in care stocurile/mijloacele fixe distruse se gasesc situate in zone pentru care s-a instituit, potrivit prevederilor legale in vigoare, stare de urgenta, contribuabilii fiind obligati in aceasta situatie sa respecte si sa aplice prevederi legale speciale pentru fiecare domeniu, precum si masuri dispuse de autoritatile competente. Totodata, sunt considerate deductibile si cheltuielile privind stocurile si mijloacele fixe amortizabile distruse de epidemii, epizootii, accidente industriale sau nucleare, incendii, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe si in caz de razboi. Fenomenele sociale sau economice,
Va multumesc
Va rog lamuriti-ma cu declaratia cifrei de afaceri,cand am depus 010 la administratie (am trecut de la trim -la lunar) mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa depun la registratura declaratia cifrei de afaceri.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
iordan nicoleta, utilizator
asa este, daca ati depus 010 e ok.Doar daca ramaneati trimestrial trebuia depusa,
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal casare me.elena me.elena Buna Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut ... (vezi toată discuția)
Ct 473 corina98 corina98 Buna seara .Rog pe cineva sa-mi solutioneze problema. in iunie se implinesc 3 luni de cand am inreg.o suma marisoara in 473 reprezentand un camion cu marfa ... (vezi toată discuția)
minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)