avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina?
2. Daca am dat in judecata finantele pentru a anula decizia de calcul a taxei auto, dar, in timpul procesului, ma hotarasc sa platesc totusi aceasta taxa (pentru a putea circula cu masina), pe baza deciziei favorabila data de tribunal mai pot sa-mi recuperez banii (ca si plata nedatorata facuta catre finante)?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:01, 16 Decembrie 2012
1. Decizia de calcul a taxei auto se emite la momentul solicitarii inmatricularii autovehiculului.
2. Daca nu ati platit nimic la finante pentru ce ati formulat actiune in instanta impotriva lor? Banuiesc ca faceti referire la o actiune impotriva serviciului inmatriculari pentru a va inmatricula autovehiculul fara plata taxei, iar intre timp, pana la solutionarea litigiului, v-ati razgandit, platiti taxa pentru a putea definitiva inmatricularea. In acest caz, actiunea dumneavoastra ramane fara obiect si va trebui sa formulati o alta actiune prin care sa solicitati restituirea taxei platite.
Finantele sunt cele care emit decizia de calcul a taxei de poluare pe care am contestat-o, iar Serviciul Inmatriculari nu imi inmatriculeaza masina fara plata taxei stabilita de finante.
Mie mi s-a spus ca daca platesc taxa iar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila mi se da dreptul de inmatriculare fara plata taxei e ca si cum am facut o plata nedatorata si imi pot recupera banii. Este corect, sau daca platesc trebuie sa deschid o noua actiune pentru recuperarea banilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
jacquelline, utilizator
Din punctul meu de vedere fie solicitati instantei obligarea serviciului inmatriculari sa efectueze inmatricularea fara plata taxei (pe care o socotiti ilegala), fie platiti taxa, efectuati inmatricularea si apoi solicitati instantei obligarea organului fiscal sa va restituie taxa platatita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate nr. rosii jacquelline jacquelline Am contestat la sectia de contencios administrativ decizia emisa de DGFP cu privire la taxa de poluare. Din cate am observat pe portalul tribunalului termenele ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Din 14 nov. 2011 iccj a admis un ril prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare Roland Mindrila Roland Mindrila La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea ... (vezi toată discuția)