buna seara .tatal meu se apropie de deces cu pasi repezi, dar nu are nici un act (buletin, certificat nastere, casatorie) .nu mai este constient sau deplasabil. dati-mi , va rog, o solutie sa ies din incurcatura asta. va multumesc,
Banuiesc ca aveti actul de proprietate al imobilului.
Mergeti, asa cum v-am zis, la Serviciul de Evidenta de care apartineti si explicati situatia. Va veni la dvs. acasa un functionar de acolo pentru ca domnul este nedeplasabil, insa pana vine va trebui sa aveti:
- 3 fotografii 3/4cm, cu banda alba de 7 mm la baza (chemati un fotograf acasa ca sa i le faca)
- actul de proprietate, in original si copie
- 2 chitante ale unor taxe, una de 1 leu (contravaloarea cartii de identitate provizorii) si una de 4 lei (taxa extrajudciara de timbru) care se pot plati la ghiseu sau la Impozite si taxe, depinde cum sunt organizati.
Veti avea nevoie de act si la medicul de familie, de aceea v-am intrebat. Daca inca nu l-a vazut medicul in aceasta stare chemati-l cat mai repede, ca sa evitati complicatiile ulterioare (ignorati va rog aceasta sugestie daca e in plus).
Fara a depune o cerere insotita de un act medical, o adeverinta eliberata de medic, din care sa rezulte ca este netransportabil, lucratorul de la Serviciul de Evidenta a Persoanelor nu se poate deplasa la domiciliul tatalui dvs. Mergeti la medicul sau de familie, imposibil sa nu stie vecinii la cine mergea(daca dvs. nu stiti) si solicitati acea adeverinta. Taxa de eliberare a adeverintei medicale este de 5-10 lei. Restul actelor sunt cele enumerate de Ares_3.