avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ingrijire copil

Caz : o persoana este asociat unic si administrator intr-un SRL, nu beneficiaza de dividende si este angajat cu contract de munca in alta societate, in cazul in care contractul de munca se suspenda poate beneficia de indemnizatie pt. ingrijire copil ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 17 Decembrie 2012
daca nu exista cele 12 luni de venituri neintrerupte anterior datei de intrare in ccm. nu beneficiati de nimic. oricum exista cele 4 luni de prenatal din care obligatoriu min 45 zile sunt dp nastere restul se pot lua inainte. cam la 31 sapt intrii in medical pt prenatal, plus 45 zile dupa nastere. toate aceste perioade intra in cele 12 luni considerate perioada de munca.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora.

2. - Veniturile abtinute de asociatul unic, sub forma de dividende, nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, - Ddividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.
- Asadar in timp ce primiti indemnizatia pentru CCC puteti sa va pastrati calitatea de asociat unic.

3. - Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale sunt luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, dacă au fost prevăzute în actul de constituire al societăţii sau a fost stabilit de adunarea generală a acţionarilor, fiind asimilate veniturilor din salarii.
- De asemenea un administrator poate incheia un contract individual de munca pe aceasta functie.
- Asadar pe perioada cat primiti indemnizatie pentru CCC trebuie sa va suspendati din functia de administrator chiar daca spuneti ca nu obtineti venituri in aceasta calitate.

4. De asemenea, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, trebuie sa suspendati contractul individual de munca pe perioada cat primiti aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Cic theya_05 theya_05 un asociat al unui srl are dreptul la concediu de ingrijire copil ? si daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere a copilului laura83 laura83 buna ziua, va rog daca puteti sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de ccc in conditiile in care a lucrat 8 luni anterioare nasterii copilului si ... (vezi toată discuția)