Buna ziua,
deoarece a fost o perioada mai grea am ramas in urma cu plata intretinerii. Atat presedintele asocoatiei de proprietari cat si administratorul au facut scandal, m-au amenintat ata cu judecata cat si cu bataia, nu am putut discuta cu ei. Ieri am fost sa le platesc intretinerea pe o luna restanta si din nou am fost injurat si amenintat si mi s-a inchis usa in nas, spunadu-mi-se ca ori platesc tot ori deloc. Din cate stiu eu nu au dreptul sa imi refuze plata, va rog frumos sa imi spuneti ce pot face. Multumesc!
Iar dansii daca nu au cont bancar cum efectueaza platile catre furnizorii foarte mari? ;) Trantiti-le si dv intrebarea aceasta ,ca fac o ilegalitate si vedeti ce va raspund. Cereti-le dovezi legate de contabilitate , de facturi, de plati, si vedeti daca se schimba ceva in atitudinea dansilor.;) Pana rezolvati e bine sa le trimiteti banii prin mandat postal si atunci vor fi obligati sa va inregistreze plata.
Toate platile le fac cash. Am avut sedinta la bloc si administratora si-a dat demisia, asta dupa ce am amenintat-o ca ii fac reclamatie. Exista o limita pt platile cu cash? Le-am propus deschiderea unui cont bancar, insa dupa parerea mea asta ii depaseste cu mult. Au spus ca nu se pot face platile prin cont bancar pt incasarea intretinerii, unul dintre ei chiar a sunat pe cineva care a confirmat ca nu se pot face platile online :) Am incercat sa le explic ca orice plata se poate face online insa nu am cu cine!
Dupa cum am inteles dv. ati ramas restanta mai multe luni iar acum ati venit sa platiti o luna restanta iar adm. v-a refuzat pe motiv ca trebuie sa platiti toata suma restanta la asociatie .
Lucrurile stau in felul urmator daca dv. ati fost data in judecata pt. suma restanta atunci i dau dreptate adm . pentru-ca nu poti sa deschizi proces la fiecare doua trei luni cand restantierul se gandeste sa plateasca pt. suma ramasa restanta si atunci dupa terminarea procesului aveti posibilitatea sa platiti cat doriti dar atunci sentinta de executare executarea merge mai departe pt. suma ramasa restanta pana la stingerea tuturor restantelor .
In cazul in care nu ati fost data in judecata atunci adm. a comis un abuz iar pt. asta adresativa cu o reclamatie presedintelui din bloc .
Orice plata se poate face prin banca atata timp cat exista un cont bancar si un titular -in cazul de fata asociatia de proprietari /locatari. Daca eu doresc sa fac plata cotei de intretinere prin banca fie o fac online fie ma deplasez la banca completez un formular de depunere pe care specific numele ,apartamentul si luna pentru care fac plata cotei de intretinere. Totul este sa deschida un cont bancar.Eu va sfatuiesc sa ii obligati sa deschida un cont bancar in care sa depuna incasarile zilnice si din care sa faca platile catre furnizori ,e cel mai corect ,comod si sigur mod de plata decat plimbatul cu banii pe la casieriile furnizorilor cu sacosa de bani.
Administratorul nu are nicio justificare sa va refuze plata unei parti din debit.
Trimiteti banii prin mandat postal catre asociatia de proprietari la adresa administratorului, scrieti "pentru plata intretinere" si faceti o sesizare catre primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Daca banii nu sunt primiti, pastrati recipisa de la posta ca sa puteti dovedi ca v-a fost refuzata plata intretinerii.