avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general predarea de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

predarea de gestiune

am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un inventar de catre 5 echipe in fiecare echipa a fost de cate un gestionar de la firma la care sunt si ucate un reprezentant al firmei care detine marfa, inventar pe care eu am refuzat sa-l semnez din cauza ca marfa a fost inumarata o singura data acum deja m-au inlocuit la gestiune fara sa predau nimic pe motiv ca nu mai ma priveste ce se intampla dupa inventar. Eu practic nu am luat in primire marfa firmei la care am fost gestionar doar ca imi apare semnatura pe inventarele care au mai fost facute pana acum iar intrebarea mea ar fi daca ma pot trage la raspundere cu ceva

va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: eindianu , utilizator 21:27, 27 Martie 2011
Buna dimineata.
Inteleg din ceea ce ati scris ca ati fost incadrat in functia de gestionar. Daca este asa , in cazul constatarii la inventariere a unor lipsuri ,societatea isi poate rezerva dreptul de a atrage raspunderea Dvs. materiala. Urmatoarea parte nu stiu daca am inteles-o foarte bine ,cu scuzele de rigoare :
....a fost facut un inventar de catre 5 echipe in fiecare echipa a fost de cate un gestionar de la firma la care sunt si ucate un reprezentant al firmei care detine marfa, inventar pe care eu am refuzat sa-l semnez din cauza ca marfa a fost inumarata o singura data...

Ce inteleg eu de aici ? Ca din comisia de inventariere ati facut parte numai Dvs. si un reprezentat din partea firmei . Nu societatea Dvs. este detinatoarea marfurilor?
Daca in decizia de inventariere figurati in comisia de inventariere numai Dvs. si reprezentantul societatii ,aceasta este ilegala . Declaratie de inventar ati semnat inainte de inceperea acestuia ? Trebuia sa depuneti cu numar de inregistrare,obiectiuni la modul in care s-a efectuat inventarierea. Daca nu ati semnat este foarte bine,pana la urma si aceasta decizie luata de Dvs.exprima faptul ca nu sunteti de acord cu listele de inventar intocmite. Marfa se inventariaza prin numarare ,cantarire,masurare .La articolele unde existau dubii puteati cere repetarea actiunii de numarare. O comisie de inventariere nu poate pana la urma sa ia fiecare aricol de doua ori "la mana" ,pentru a verifica daca au numarat corect sau nu prima data.
Buna ziua
firma la care sunt angajat doar presteaza sevicii pt firma a carei marfa este
In comisia de inventariere eu doar asist la inventar. Comisia a fost alcatuita din 5 persoane de la firma a care detine marfa,celor 5 persoane din comisie li sau alaturat cate un gestionar de la firma la care sunt angajat.
Dar daca eu nu am luat practic nimic in primire decat ca apare semnatura mea pe inventarele mai vechi mai pot sa ma traga la raspundere?
Buna ziua.
Am inteles ,Dvs. sunteti gestionarul numit de societatea la care sunteti angajat pentru a gestiona aceste bunuri. Dvs. sunteti trecut pe decizia de inventariere ca si gestionar al acestor bunuri inventariate ? Daca da,atunci cum ati acceptat sa primiti o gestiune fara a fi luate in primire de care Dvs. aceste marfuri? Exista decizie de numire in functia de gestionar? Si care va sunt atributiile ?
Da sunt trecut pe decizia de inventariere ca si gestionar. cand am fost mutat eu la gestiunea aceasta mai era deja un gestionar pe care pana la urma l-au mutat acum un an cred si am ramas singurul gestionar dar cand a fost el mutat nu a fost facut un proces verbal de predare primire pur si simplu am ramas eu in locul lui. Decizie de numire in funtia de gestionar cred ca este cand am venit eu in firma dar nu am fost atunci pe gestiunea aceasta. Atributiile mele sunt ca ale unui gestionar in toata regula
De la preluarea gestiunii dupa plecarea colegului Dvs . s-a mai efectuat vreun inventar ?

Alte discuții în legătură

Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)