avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Doresc sa va solicit urmatoarea informatie si va comunic datele necesare:
Din data de 19.10.2010 - 3.12.2012 am lucrat fara intrerupere la 2 firme care din vari motive au intrat in insolventa, la ultimul, loc de mca mi-am depus demisia cu intreruperea activitatii incepand cu data de 3.12.2012, in considerentul ca mi-am gasit un alt loc de m-ca, problema intervine in momentul de fata (18.12.2012) in conditiile in care firma la care m-am mutat intarzie cu incheierea contractului de m-ca, intrebarea mea este daca nu imi vor incheia contractul de m-ca mai pot beneficia de un ajutor de somaj? si care ar fi actele si pasii necesari obtinerii acestui drept?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 18 Decembrie 2012
Interventie moderator:

Cand aveti ceva de completat nu mai deschideti un nou topic ci intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde", altfel nu se va intelege nimic din ce spuneti.

teoliki a scris:
Corectie: 19.03.2010

1. Daca ultimul contract individual de munca (CIM) a fost incetat prin demisie nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Faceti o sesizare la ITM pentru ca angajatorul nu va incheie CIM.

Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj?!? mihai_staicovici mihai_staicovici Buna seara! In atentia persoanelor specilizate pe probleme de acest gen: Spuneti-mi si mie va rog: Daca am lucrat din luna a 3-a a anului 2008 pana in ... (vezi toată discuția)
Art. 81 codul muncii luxa.roman luxa.roman daca se suspenda contractul de munca in baza art 81, lit b din codul muncii am dreptul la somaj (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Clopotel13 Clopotel13 Buna ziua, Sunt in CIC pana la 3 ani, pana in februarie 2014. Doresc sa intrerup CIC, dar sa merg sa lucrez la alta societate decat cea la care am contractul ... (vezi toată discuția)