avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratie 205 modificata, care va inlocui fisele ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratie 205 modificata, care va inlocui fisele fiscale

Nu inteleg de ce nu s-a putut programa in Declaratia unica 112 si retinerea impozitului pe salariu, de 16 %, cu deduceri, persoane in intretinere si tot ceea ce cuprindea programul de fise fiscale 1 si 2.
S-ar fi putut comunica lunar aceasta retinere din salariu prin Declaratia 112- online.
Si cred ca ar fi fost mai simplu pentru toti, angajatori si ANAF, daca toate retinerile pentru bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale ar fi fost cumulate intr-un singur procent, iar impozitul de 16% in alt procent, din moment ce angajatorul vireaza in doua conturi unice. De ce sa fie atat de complicat calculul salariului? Pe noi, ca platitori de impozite, ne intereseaza mai putin ce procent din aceste bugete revine Agentie pt.Ocuparea Fortei de Munca, Casei de Sanatate, Casei de Pensii si alti beneficiari ai acestor sume.. Poate ma ajuta cineva sa inteleg de ce nu s-a putut programa in Declaratia 112 si impozitul pe salariu. #-o Multumesc

Alte discuții în legătură

Poprire salar - impozit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am primit de la finante poprire pe salar pentru o angajata. In poprire scrie ca asupra tuturor debitelor. Asta inseamna ca ar trebui ca tot ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat președinte asociație AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Intrebare: Contractul de mandat pentru un presedinte al unei asociatii de proprietari se inregistreaza in revisal ? Gheorghe ... (vezi toată discuția)