avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit persoana cu handicap

Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, familia poate beneficia de scutirea de impozit pe cladire.
Mentionez ca subsemnatul (tata) este titularul actului de proprietate.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:13, 18 Decembrie 2012
Nu, conditia e ca persoana cu handicap sa fie proprietar ( persoana cu handicap beneficiaza de aceasta facilitate, nu familia ei) si sa si aiba domiciliul in acea locuinta. Domiciliul inteleg ca il are acolo , dar nu e proprietar. Donati-i casa si va fi scutita de plata impozitului.
In conformitate cu prev art 26 din L nr 448/2006 republicata,beneficiaza de facilitati fiscale numai persoanele detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap care sunt titulari ai dreptului de proprietate asupra bunului pentru care se solicita scutirea de la plata taxelor/impozitelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)