avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis --- OUG 195/2002
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis --- OUG 195/2002

doresc sa va adresez o intrebare foarte importanta din punct de vedere juridic, pe rolul judecatoriei municipiului Calafat in luna iunie sa inregistrat un dosar in care am purtat calitatea de inculpat cu obiectul OUG 195/2002( conducere fara permis) , am dobandit permisul inainte ca dosarul sa ia cursul instantei de judecata, in luna noiiembrie am formulat cerere de stramutare a acestui dosar la ICCJ,avand ca termen de solutionare 30.01.2013, dar surpriza pe data de 14.12.2012 judecatoria Calafat ma condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, asta in pofida cereri ce ar avea solutionare la ICCJ pe data de 30.01.2013, de retinu, nu am fost surprins de cei de la rutiera,pe parcursul cercetarilor am fost foarte colaborant, nu am fost nici in stare de ebrietate, ce ma indemnati sa fac ? Judecatorii in situatia asta au comis abuz? astept raspunsurile si solutiile voastre urgent !!!
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Madalindirect, utilizator
Pe langa cererea de stramutare, trebuia sa solicitati si suspendarea judecarii cauzai la Calafat pana se pronunta ICCJ.
Atacati sentinta data de catre Judecatoria Calafat, consultand in acest sens un avocat
am solicitat de 2 ori aceasta suspendare,dar mia fost respinsa de fiecare data, pe parcursul procesului am facut 6 diverse cereri, care au avut ca final respingerea fara motiv, toate in cadrul Judecatoriei Calafat
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Madalindirect, utilizator
dar vreau sa stiu daca in acest caz judecatorii au facut abuz si daca da il pot folosi suplimentar ca proba in cadrul ICCJ pentru stramutare, prin inmanarea hotararii judecatoresti emisa de catre judecatoria calafat?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Madalindirect, utilizator
Suspendarea in cazul unei cereri de stramutare o da ICCJ. Din punct de vedere juridic, judecatorii din Calafat au procedat corect.
Ar mai fi o sansa in sensul admiterii strramutarii astfel incat, conform codului d eprocedura civila,
in cazul în care instanţa a săvârşit acte de procedură sau a procedat între timp la judecarea pricinii, actele de procedură îndeplinite ulterior strămutării şi hotărârea pronunţată sunt desfiinţate de drept prin efectul admiterii cererii de strămutare.



cam incurcata calea, in cazul aprobarii cereri de stramutare de la ICCJ ce demersuri trebuie sa fac ulterior pentru casarea si desfintarea hotararii de la Judecatoria Calafat? Apropo in luna octombrie am formulat catre judecatoria Calafat cerere pentru eliberare certificat de grefa care trebuia sa ateste faptul ca in cadrul acestei sunt cuprins cu un dosar penal in care port calitatea de inculpat, cererea fiindu-mi respinsa si returnata in original prin posta ma pot folosi de aceasta situatia in fata ICCJ

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Suspendare in camera de consiliu la iccj ..!!!??? ion-alin ion-alin Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva . Am obtinut un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Suspendare (intrebare) Lylyca Lylyca Intrun proces pe rol partea adversa depune cerere de suspendare pe motiv ca a depus la ICCJ cerere de stramutare a lui. Am solicitat recurs impotriva ... (vezi toată discuția)