Buna.am fost cercetat cu infractiune la legea proprietatii intelectuale.In 31 martie 2008 sa dispus scoaterea mea de sub urmarirea penala si am primit o amenda administrativa de 1000 ron +taxe de judecate de 140 roni.Am platit ,am depus chitantele la grefier.Mentionez ca am avut si ceva prejudicii(bsa,microsoft,upfr,adpr)care le-am achitat partial.Am aflat ca vor sa-mi redeschida dosarul la inalta curte de casatie pe motiv ca procurorul nu mi-a dat o pedeapsa suficienta.INTREBARE:se poate sa redeschida dosarul penal?cine il deschide?care ar fii motivul?Odata inchis(scoaterea de sub urmarire penala)se POATE REDESCHIDE???.Sentinta a fost data in 31.martie 2008 si acuma suntem in 5.februarie 2009.Pe sentinta imi scria ca se poate face contestatie in termen de 20 zile la prim procuror.ASTEPT RASPUNS.VA MULTUMESC ANTICIPAT In nici un caz nu mai pot sa aduca ceva probe noi la dosar deoarece nu ma mai ocup cu asa ceva de 2 ani.
MULTUMESC DE RASPUNS.revin cu o informatie.neachitand integral prejudiciul firmelor pagubite nu este posibil sa fii facut contestatie la rezolutia procurorului????
Din cinte se intelege nu este vorba de sentinta judecatoreasca, ci de o rezolutie data de un procuror, impotriva careia intr-adevar se poate formula plingere in termen de 20 de zile. Daca nu s-a formulat o asemenea plingere, in termen ( ati fi aflat) atunci inseamna ca nu se mai va mai intimpla nimic.
Se poate "redeschide dosarul", pentru ca procurorul ierarhic superior poate infirma rezolutia de neincepere a urmaririi penale daca este contrara legii, putand indeplini oricare dintre atributiile acestuia, adica poate da chiar si o rezolutie de incepere a urmaririi penale! atentie insa ca este vorba de "dosarul" procurorului, rechizitoriul, inca nu inseamna ca aveti un dosar penal pe rol. Referitor la plangere, vi s-a raspuns deja.
Raspuns parchet
dodorel62
Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
Atacarea ordonantei
picika
buna
daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile..
20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice?
de unde sa incep ... (vezi toată discuția)