avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este diferenta la impartirea terenului aferent unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc?

intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm:
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:40, 27 Noiembrie 2009
Ce intelegeti prin "teren aferent unui bloc"?
levigabi a scris:
intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm:


diferenta dintre cota-parte indiviză de proprietate minus suprafaţa utilă ,cel cu balcon are m-ai multa cota-parte indiviză de proprietate
Eu cred ca fiecare proprietar de apartament detine si o cota din terenul pe care este construit blocul plus 90 de cm de la peretele blocului.
Aceasta cota de teren este proportionala cu cota parte indiviza de proprietate comuna ca si casa scarii, uscatoare, instalatii comune, etc.
Dar cota indiviza se calculeaza ca raport procentual intre suprafata utila a apartamentului si la suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor.
Cum balconul nu intra in suprafata utila a apartamentului, nu se ia in calcul. Unele apartamente (pe acelasi tronson) pot sa aiba balcoane, altele nu, unele pot avea balcoane mai mari (al meu are 21 m.p.) altele mai mici (vecinul de sub mine are doar 12 m.p balcon), iar cota indiviza este egala daca suprafetele utile sunt egale.
Si in nici un caz nu conteaza etajul in calculul cotei indivize.
@adriantot are dreptate, cota-parte indiviza utilizeaza in calcul termenul de suprafata utila (fara balcon),
...............dar utilizatorul nu spune despre ce teren aferent e vorba...si ma tem ca nu asta a vrut sa intrebe @levigabi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)