avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare suspendare, repunere pe rol.

I. 1. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I . 1.1. 6 luni? un an?

TERMENE DE JUDECATÃ:

Data Detalii

19/01/2012 Suspendat

Solutie: În conformitate cu dispoziţiile art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă. 24/05/2012 Suspendat

Solutie: Menţine măsura suspendării conform art. 155 ind. 1 Cpc Pagina 1

Ultima actualizare: 24.05.2012

I.2. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I. 2. 1. 6 luni/ un an din 24.05.2012?
I. 2. 2. 6 LUNI /Un an din 19.01.2012?
Cel mai recent răspuns: Popescu2012 , utilizator 06:39, 21 Decembrie 2012
Solicit art. Nr... Lege nr... Pentru '' Repunerea cauzei pe rol întrerupe termenul de perimare, ceea ce înseamnă că la o următoare suspendare va începe să curgă un nou termen de un an.''

Mulțumesc anticipat pentru răspuns /sprijinul fondat /acordat
''„A îngrădi dreptul” înseamnă a „restricționa dreptul” unei persoane'' ceea ce nu este egal cu '' a '' leza/vatama'' dreptul unei persoane ''

, ori mie nu mi - i s-a restricționat acest drept.
Mie mi - a fost VATAMAT /lezat acest drept.
Pur și simplu am căutat pe net și nu am găsit ceea ce vroiam să găsesc pe portalul instanțelor de judecată, respectiv termen /hotărâre /motive suspendare la detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată. Poate nu am căutat unde trebuie... Unde să caut? - solicit indicatie în acest sens... sau poate informația nu era pur și simplu pe net..cine e răspunzător pentru incalcarea legii 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv prin nepublicarea detaliilor despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată, respectiv a detaliilor privind motivele suspendării, termene, etc? I Grefier, judecătorie, judecator? Dar asta nu înseamnă că acea instituție mi-a îngrădit un drept.
Asta înseamnă că acea instituție mi-a vatamat dreptul meu prevazut de Legea nr.544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin faptul că nu a postat pe portalul instanțelor de judecată, detalii despre dosare, respectiv termen /soluție /motive suspendare pentru a putea face și funcție de aceste informații demersurile necesare.

Solicit art. Nr... Lege nr... Coroborat cu legea 544 /2001 pentru'' motive care îmi sunt imputabile mie '' și pentru faptul că judecatoria nu mi-a comunicat termen /hotărâre /motive suspendare pentru a- mi putea îndeplini obligațiile și a putea face demersurile necesare funcție de acestea și prin necomunicarea acestora pe portalul instanțelor de judecată la detalii despre dosare așa cum sunt la vecini care nu au solicitat asta expres potrivit legii 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public..

Mulțumesc anticipat pentru răspuns /sprijinul fondat /intemeiat/acordat.
Legea nr.544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

Art. 2:
b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;

Art 3. Asigurarea de catre autoritatile si institutiile publice a accesului la informatiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate in acest scop.

Deci potrivit art. 2,3 legea 544 /2001 detaliile despre dosare de pe portalul instanțelor de judecată sunt orice informatii care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice și sunt asigurate și exprimate (din oficiu) de către autoritățile și institutiilor publice a accesului la informatiile de interes public, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a acestor informatii /detalii!!??

Dacă acestea nu sunt exprimate, asigurate din oficiu, atunci de ce la '' vecinul '' meu sunt exprimate și asigurate din oficiu pe suportul portalul instanțelor de judecată, iar la mine nu sunt exprimate, asigurate din oficiu la fel ca la vecinul?

Aceasta nu constituie o vătămare a dreptului meu de acces la informatiile de interes public?

Sau exista o alta normă de aplicare de exprimare, asigurare a acestora după alte criterii?

Solicit art. Nr.. Legea nr... În acest sens.

Mulțumesc anticipat pentru răspuns /sprijinul fondat /intemeiat acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul ziaristilor la informatiile din dosar; antepronuntare pe exceptia netimbrarii - posibil motiv de recuzare a judecatorului? Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Speta: 1. Actiune in pretentii pentru chirie, cu 2 parti: stat prin administrator RAPPS (declarata societate comerciala) vs persoana fizica 2. Statul a ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)