mi am dat demisia la firma la care lucrez sunt in preaviz,pana acum nu am semnat nici un stat de plata si nu am primit nici un fluturas d salar.acum la plecare m-a contactat contabila sa ii semnez statele de plata si fluturasi din mai 2011 pana in prezent,am observat unele nereguli eu am efectuat concediu in august 2011-15 zile si in iunie 2012 -15 zile iar eu in statele de plata si fluturasi figurez ca am efectuat concediu in mai 2012 -13 zile in iunile 2012 -15 zile si decembrie 2011 10 zile,cereri de concediu am facut normal doar pe zilele in care am efectuat nu inteleg de unde au aparut celelalte.cum sa procedez ?mi-e mi ar fi ramas zile de concediu neplatite!refuz sa semnez statele de plata pe lunile astea.
Daca sunt nereguli in statele de plata nu le semnati pana nu sunt remediate aceste erori ... in caz contrar, puteti explica contabilei ca veti actiona in instanta pe angajator pentru restabilirea drepturilor respective..
prezvizul mi se incheie in 21decembrie.salarul pe ctr de munca scrie ca se da la data de 1.la data de 1 ianuarie ar trebuie legal sa imi plateasca zilele ramase de concediu?daca nu reglementeaza problema pot face o sezizare la ITM?
De obicei drepturile salariale in cazul incetarii c.i.m se platesc la data mentionata in c.i.m, in speta 1 ianuarie.
Daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile legate de plata salariului asumate prin c.i.m puteti sesiza ITM-ul si/sau concomitent promova o actiune in instanta impotriva acestuia.
Plata salariului
guritza25
Buna ziua,
Am o mica nelamurire in legatura cu plata salariului la fostul loc de munca:
am fost angajata cu data de 15 ianuarie si am lucrat pana la data ... (vezi toată discuția)