avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere - refuzat de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere - refuzat de banca

Am in "proprietate" un apartament luat prin credit bancar. Contractul de ipoteca, printre altele interzice inchirierea apartamentului. Totusi cum as putea face acest lucru, catre o societate comerciala, astfel incat dansii sa isi poata inregistra cheltuielile in contabilitate?
Am fost refuzat prima data la ANAF, pt ca in CF scria interdictie de inchiriere (n-am observat), iar cerand de la banca dreptul de inchiriere mi-a fost refuzat.

Idei?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:56, 11 Februarie 2009
corect si f. adevarat acest lucru. Insa mi se pare un pic cam aberant sa pot folosi spatiul respectiv doar pentru folosinta proprie.
adelaida_07 a scris:

Chiar daca pare un abuz nu este. Banca poate refuza inchirierea apartamantului,cu aceasta clauza ati fost de acord in momentul incheierii contractului ipotecar

nulitatea unor clauze nu trebuie neaparat sa atraga nulitatea contractului dupa sine. sunt sigur ca aceasta problema se poate discuta cu banca, poate la un nivel mai sus decat al ofiterului de cont, sau in cel mai rau caz in cadrul unei refinantari la alta banca.
fgs a scris:

adelaida_07 a scris:

Chiar daca pare un abuz nu este. Banca poate refuza inchirierea apartamantului,cu aceasta clauza ati fost de acord in momentul incheierii contractului ipotecar

nulitatea unor clauze nu trebuie neaparat sa atraga nulitatea contractului dupa sine. sunt sigur ca aceasta problema se poate discuta cu banca, poate la un nivel mai sus decat al ofiterului de cont, sau in cel mai rau caz in cadrul unei refinantari la alta banca.

Personal nu vad nici o cauza care sa atraga nulitatea clauzei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat nicusorilinca nicusorilinca buna ziua, speta mea este urmatoarea: eu in calitate de proprietar vreau sa inchei un contract de comodat, prin care cedez folosinta unui bun imobil, unei ... (vezi toată discuția)
Obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri valeanumarian57 valeanumarian57 - promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere imobil ilbobass ilbobass Doresc sa stiu daca ce vreau eu sa fac este legal. Am un apartament proprietate personala si doresc sa inchei un contract de comodat cu PFA ul MEU, in care sa ... (vezi toată discuția)