avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica"

Buna seara,

Poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii legate de urmatoare problema.
Apartamentul de deasupra este inchiriat de proprietar unei firme care ofera servicii de cazare in regim hotelier.
In apartament este un dute-vino continuu. Nu se respecta nici o regula de civilizatie si de bun simt. Se vine la 11 - 12 noaptea, cucoanele stau incaltate numai cu pantofi cu toc, muzica se asculta si la 3 noaptea, inundatii frecvente in baie, etc.
Numai probleme! Degeaba bat in tevi, nu conteaza pt ei - ca doar platesc la greu pentru fiecare zi de cazarea intr-un apartament de lux in Bucuresti.
Am spus presedintelui de bloc, am vorbit cu proprietarul, cu patronul firmei, si nimic.
Presedintele spune ca nu are ce sa le faca, proprietarul spune ca nu il intereseaza, patronul imi spune sa-l sun daca sunt probleme, dar dupa el nu exista nici o problema.
Cui ma pot adresa pentru a afla conditiile in care a fost inchiriat acest apartament firmei respective?
In Legea 230/2007 privind infiintarea asociatiilor de proprietari, se vorbeste despre un aviz pe care asociatia de proprietari il elibereaza la cererea proprietarului unui apartament prin care se confirma acceptul administratiei si al proprietarilor din locuintele cu care apartamentul in cauza se invecineaza in plan orizontal si vertical, privind schimbarea destinatiei spatiului/apartamentului respectiv.
Unde se poate verifica existenta acestui aviz? Se ataseaza la contractul de inchiriere?
Nu mi s-a solicitat niciodata acordul privind inchirierea apartamentului, si nici nu am semnat nimic.
Se prea poate sa fi semnat cineva in locul meu. Lucru pe care am de gand sa-l verific.
Pentru ca este caz penal.
Oricum presedintele spune ca "noi nu stim cum in ce conditii a inchiriat proprietarul apartamentul si ca atare ei au interesul sa rezolve lucrurile".
In traducere, vroia sa spuna ca au interesul sa rezolve problema legata de inundatia din baie. Restul, nu conteaza pentru dl presedinte de bloc.

Ma poate ajuta cineva?
Cu multumiri.

Cel mai recent răspuns: cezariuliu , utilizator 21:18, 6 Februarie 2009
Stimate domn,
degeaba asteptati sa vi se ceara acordul, pentru ca acest lucru nu se va intampla.Din punctul nostru de vedere, acel apartament este de locuit, in consecinta nu a fost schimbata destinatia lui. Daca aveti probleme de ordine publica, va puteti adresa politiei.
eu.ro.lex a scris:

Stimate domn,
degeaba asteptati sa vi se ceara acordul, pentru ca acest lucru nu se va intampla.Din punctul nostru de vedere, acel apartament este de locuit, in consecinta nu a fost schimbata destinatia lui. Daca aveti probleme de ordine publica, va puteti adresa politiei.
pentru a putea fi inchiriat in regim hotelier, apartamentul in cauza nu trebuie sa fie pe persoana juridica ?
daca da, nu trebuia sa primeasca acordul asociatiei de proprietari pentru a functiona in acel apartament, cit si acordul vecinilor direct implicati ?
daca nu ... nu trebuie sa existe un contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara ? acest contract ar trebui facut intre proprietar si un chiriaas. apartamentul, fiind inchiriat in regim hotelier, nu are un singur chirias, ci se schimba la o perioada scurta de timp. daca acel contract a fost facut cu un chirias, el a fost facut pe o suma modica fata de cistigurile din regimul hotelier, deci poate fi acuzat usor de evaziune fiscala
Daca chiriasul este persoana juridica si activitatea , pentru ca se desfasoara o activitate acolo, chiar daca este "locuit in sistem hotelier" ar trebui sa aiba acordul vecinilor direct implicati. Cereti presedintelui sa va arate exemplarul ramas la asociatie sa vedeti cine a semnat in locul Dv.
Nu stiu ce ma face sa cred ca ceva acolo nu este in regula. Daca a semnat cineva in locul Dv sau nu ati semnat acordul, ca vecin direct implicat, contractul de inchiriere este ilegal.
eu.ro.lex a scris:

Stimate domn,
degeaba asteptati sa vi se ceara acordul, pentru ca acest lucru nu se va intampla.Din punctul nostru de vedere, acel apartament este de locuit, in consecinta nu a fost schimbata destinatia lui. Daca aveti probleme de ordine publica, va puteti adresa politiei.

Multumesc pentru raspuns.
Dar, stimate domnule avocat, daca in baza aceluiasi contract de inchiriere incheiat intre proprietar si firma, aceasta se decide ca sa nu mai inchirieze in regim hotelier unuia sau altuia pentru o zi, 2 saptamani sau o luna, ci sa aduca in apartament - cu acordul proprietarului - doua birouri si trei fisete si sa functioneze ca sediu secundar de exemplu, ce se intampla? Merge la asociatia de proprietari sa ceara doar in acel moment acordul vecinilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament închiriat în regim hotelier, dar care practic este bordel. poate cineva să mă lămurească ce documente/acorduri sunt necesare acestui tip de închiriere? cristina60 cristina60 Locuiesc intr-un complex rezidential, adicalea cu pretentii. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca apartamentul meu are un perete comun cu un bordel. Am ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat la firma de un proprietar persoana fizica carmevera carmevera Locuiesc intr-un bloc de proprietati (10 apartamente pe scara) la etajul 2.Vecinul de la et 1, pozitionat sub apartamnetul meu a inchiriat locuinta la 3 ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)