avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de circulatie

Buna ziua,
As dori sa stiu daca o amenda de circulatie nu este platita in termenul legal de 48 ore pt a beneficia de reducere cu 50% si se face contestatie in instanta, daca se pierde procesul se mai poate plati cu 50% reducere in primele 48 ore sau se plateste integral?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ochiumagic , utilizator 12:46, 27 Decembrie 2012
Termenul legal de contestatie a amenzii respective este de 15 zile de la semnare/comunicare.
Pe parcursul procesului amenda este suspendata. Daca pierdeti, nu cred ca mai beneficiati de reducerea de 50%, un jurist sau avocat o sa va raspunda mai la obiect.
Daca stiti ca nu aveti sorti de izbanda in instanta nu veti obtine ca avantaj pentru dumneavoastra decat o amanare a platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la procesul verbal al politiei rutiere lorenadragos lorenadragos Daca in termenul de 15 zile depun contestatie mai platesc amenda???. Multi spun ca daca o platesc e ca si cum imi recunosc fapta. Daca o achit si castig ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si contestatia. danaa1 danaa1 Amenda contraventionala daca este platita in 48 de ore de la data emiterii se poate reduc cu 50%. Impotriva acestei amenzi contraventionale, se poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)