avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Tatal meu e decedat si as dori sa intreb urmatoarele:
- daca a facut cumva o imputernicire unei persoane care nu face parte din familie, acea persoana poate trece apartamentul defunctului pe numele sau? Nu se stie inca daca tatal meu a facut un testament, stim doar ca lipseste contractul apartamentului.
- in cazul in care nu este vorba de ceea ce am scris mai sus, in cat timp putem noi, copii lui, sa facem succesiunea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 03:16, 28 Decembrie 2012
ar fi bine s-o faceți în interiorul a unui an de la deces.La dezbaterea succesiunii se va afla și ”lucrul ascuns”, trebuie văzut despre ce anume posibilă ”împuternicire” este vorba.
Succesiunea se poae face oricand. Termenul de optiune succesorala daca tatal dvs a decedat dupa 1 oct 2011 este un an. Daca sunteti in acest termen faceti declaratia de acceptare a succesiunii, daca dezbateti pana in 2 ani de la deces nu platiti impozit.
Verificati la CF printr un extras de informare daca imobilul apartine tatalui sau altcuiva. Acea persoana nu putea avea Decat o imputernicire de a vinde siesi imobilul , mandatul pt sine insusi sau testament. Daca e vorba de testament trebuia dezbatuta succesiunea ....iar dvs puteti cere daca exista testament reductiunea liberalitatilor excesive caci sunteti mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Testament Criys Criys Am tot citit articolele depsre testament insa nu am gasit ceva clar scris. Cand se citeste un testament la notar si se fac inscrisurile pentru cota fiecarui ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)