avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TRANDAFIRII - o cheltuiala pe scara ?! serios ?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TRANDAFIRII - o cheltuiala pe scara ?! serios ?!

Imi permit sa formulez si eu o intrebare. Sunt proaspat chirias intr-o garsoniera, cu acte in regula. Ieri s-a afisat intretinerea aferenta lunii Noiembrie 2012. Undeva intr-un colt dreapta, apare la cheltuieli pe scara TRANDAFIRI - 170,00 lei. Pai cum asa ?! De cand si pana cand sunt obligat sa platesc pentru ceva pentru care nici macar nu am fost de acord ?! mai ales ca TRANDAFIRII nu reprezinta o cheltuiala pe scara precum : o scara , un bec, etc.
A, si ca sa nu uit. Cum de in luna OCTOMBRIE administratorul avea salariu 600 de lei, si acum in NOIEMBRIE are 630 de lei si abonament RATB de 50 de lei ?! pentru ce sa ii platesc eu abonamentul dumnealui de RATB? din cate stiu eu, dumnealui ca si administrator, este tot un angajat. Stiam ca numai daca vrea ANGAJATORUL sa ii plateasca angajatului transportul, o face. Cum vine asta ?!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:58, 28 Decembrie 2012
1) înregistrați o Cerere (în 2 ex., opriți unul pt dvs.Dacă administratorul refuză, o trimiteți recomandat cu Confirmare de primire și menționați pe ea că v-a fost refuzată înregistrarea de către administrator în ziua, ora, luna, anul : păstrați TOATE înscrisurile.) la Asociație și puneți-i întrebări concrete.Numerotați întrebările.Solicitați să vă comunice baza legală și în copie xerox (poate fi P.V al Adunării generale a asociației etc)
2) reveniți cu răspunsul și vom mai vedea cu ce vă putem ajuta.
Curaj și acțiune
De cand si pana cand sunt obligat sa platesc pentru ceva pentru care nici macar nu am fost de acord ?!

Raporturile de obligativitate in cadrul entitatii juridice asociatia de proprietari sunt strict intre asociatie si membrii proprietari si deriva din acordul de asociere

In calitate de chirias nu detineti autoritatea si competenta sa participati la discutiile care au drept scop hotararea valorii drepturilor financiare in cadrul asociatiei de proprietari

Daca aveti neclaritati,eventual puteti contacta proprietarul de drept care detine competenta,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 sa solicite clarificari reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari
Trebuie sa discutati cu proprietarul toate aceste probleme, singurul in masura sa cunoasca raspunsurile la intrebarile puse de dvs. In fapt, toatea aceste chestiuni se propun, se discuta si se aproba in AG a proprietarilor la care dvs. nu aveati cum sa participati. Asa ca chestie, ati putea vorbi cu un vecin-proprietar. Trebuie sa stie mai multe...
Cu privire la salariu, nu putem noi aici sa ne dam cu parerea. Unii angajatori nu numai ca le subventioneaza abonamentul pentru transportul in comun, dar le mai acorda tichete de masa, de vacanta, tratamente in statiuni, premii, etc. ... Ei, toate astea se intampla undeva unde treaba merge bine si patronul se mai gandeste si la angajati. Nu as putea spune ca este cazul la as. prop., insa de subventionarea unui abonament la transportul in comun, am mai auzit si in zona noastra de activitate. Omul stie sa-si negocieze munca - nu va suparati!
Pentru ca salariile se repartizeaza proportional cu suprafata utila, am rugamintea ca sa ne informati care este suma repartizata locuintei dvs. si care este suprafata utila (eventual cu exemple si pentru ap. cu 2 sau 3 camere), asa ca sa ne face idee cam care sunt preturile in zona dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire patrimoniu asociatie de proprietari eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie din asociatia noastra de proprietari si va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa procedez : Blocul cu 4 etaje ... (vezi toată discuția)
Solicitare cornel1592 cornel1592 De unde pot afla dacă o Asociație de proprietari are carte funciară colectivă ( dosar cadastral) pentru a putea verifica daca ... (vezi toată discuția)
Obligatiile de plata la asociatie ENGFULL ENGFULL s.c. la care lucrez are un punct de lucru situat la parterul unui bloc , intrare separata , bransamente separate am primit de la asociatia de prorietari de ... (vezi toată discuția)