avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

SC care aplica sistemul TVA la incasare , achizitioneaza marfa de la un furnizor care nu aplica TVA la incasare . Factura este platita cu numerar la 30 de zile . Cand deduc TVA la primirea facturii sau la plata facturii ? ( nu am inteles sistemul TVA la incasare pentru platile si incasarile in numerar : se spune ca sunt excluse de la sistem incasarile si platile cu numerar , iar apoi cand dau exemplu in ghidul de aplicare cu acel avans , iar diferenta este platita cu numerar dupa o luna ne arata ca TVA-ul il deduce la momentul platii facturii ,chiar daca este cu numerar ).
Multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Tva la incasare camelia adina camelia adina daca o sc A cu regimul ,, tva la incasare ,, achizitioneaza marfa de la o sc B cu regim normal de tva (nu aplica sistemul tva la incasare ) dar este in ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare prest prest Buna ziua. O firma care aplica TVA la incasare,achizitioneaza marfa de la un furnizor care nu aplica TVA la incasare. Plata se face in numerar,o suma ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O societate presteaza servicii pentru care taie factura si incaseaza banii cu bin fiscal. Trebuie sa treaca pe factura TVA la incasare? (vezi toată discuția)