avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ?IN CAZ DE AGRESIUNE FIZICA ,PSIHICA,VERBALA???

in caz de agresiune ,fizica ,psihica si verbala ,,,dovedita cu martor ,in cat timp se obtine ordin de restrictie?si care este procedura de urmat.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:46, 4 Ianuarie 2013
Programul de vizita si ordinul de restrictie sunt doua chestiuni separate. Cat nu e decazut din drepturile parintesti, programul de vizita ramane in vigoare, acest program trebuie respectat. Nu vreti acest program, cereti modificarea lui in instanta sau suspendarea lui pana omul se trateaza la cap, altfel n-o rezolvati cu ordinul cat acesta ii va interzice sa se apropie de mama si bunic si nu si de copil.
Un ordin care ii interzice sa se apropie de mama si bunic, nu inseamna ca mama si bunicul ii vor iesi in cale.
Conteaza desigur si formularea de pe hot cu programul de vizita. Daca vizita se desfasoara la domiciliul copilului sau scrie si de prezenta mamei, in acest ultim caz trebuie cerut ca programul sa fie suspendata sau gasita alta formula pt vizita.
Da, Gi Jane 2 a inteles foarte bine cum se prezinta situatia.

Nu puteti obtine o hotarare judecatoreasca care sa anihileze efectele juridice ale altei hotarari judecatoresti anterioare.

Practic problema va trebui rezolvata in cadrul procesului cu programul de vizita daca nu va reusi cu interdictia catre mama ceea ce eu nu prea cred ca va reusi decat daca vor exista motive temeinice dovedite in mod neindoielnic.

O varianta posibila ar putea fi aceea ca tatal sa ia copilul la domiciliul sau insa nu cred ca ar dori asa ceva.
Doar in acest fel s-ar evita orice fel de altercatii...
Copilul nu poate fi dat pe mana unui tata scandalagiu si violent. Ca sa ti se incredinteze un copil, chiar si pentru cateva ore sau o zi, trebuie sa ai un comportament responsabil si consecvent cu pozitia de parinte. Daca nu esti in stare de un astfel de comportament nu ai ce cauta in viata unui copil. Este de notorietate ca violenta "se invata" in familie! Ordinul de protectie nu "anihileaza" o alta hot jud, deoarece are un caracter temporar, maxim 6l, iar hotararile privitoare la programele de vizitare nu se bucura de autoritate de lucru judecat! Daca de la pronuntarea unei astfel de hotarari, se ivesc situatii noi, cum ar fi dovedirea unui comportament antisocial, dreptul la legaturi personale cu minorul, nu poate ramane unul intangibil, ce urmeaza a se exercita indiferent de conditii. Orice drept trebuie sa se afle intr-o relatie normala cu obligatia corelativa. Asta se intampla cand o tara copiaza legi occidentale fara sa aiba si structura sociala a acelor tari. Daca evenimentul s-ar fi petrecut in orice tara civilizata, politia ii punea catuse pe loc, vezi America, si cu drepturile....mai rarut ca-i mai dragut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati ContSters259304 ContSters259304 Buna ziua, Am divortat in 26.07.2012, un copil minor de 4 ani si 10 luni,care mi-a fost incredintat mie, locuinta comuna cu fostul sot.Atat inainte de divort ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita si pensie de intretinere alexandru andra alexandru andra Buna ziua! Sunt disperata si nu ma pot concentra! Pe scurt...sunt in concubinaj de peste 14 ani si avem impreuna un copil de 7 ani, sunt mai hotarata ca ... (vezi toată discuția)