avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am avut un eveniment rutier care a rezultat doar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am avut un eveniment rutier care a rezultat doar pagube materiale si am fost depistat sub influenta alcoolului 1.14 in aerul expirat si 2.60 cu 2.40 la sange ce sanse am sa mi recuperez permisul?

voi fi condamnat?
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 22:00, 31 Decembrie 2012
Da, in cel mai fericit caz cu suspendare, permisul va fi desigur anulat. Veti putea sustine examen pt dobandirea unui alt permis dupa ceva vreme functie de felul pedepsei.


Art. 116. -Oug.195 /2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Daca au fost doar pagube materiale la evinimentul rutier, cum de a ajuns politia la locul accidentului si pentru ce ati fost supus procedurilor de depistare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobindirea permisului auto dupa hotararea definitiva alberto974 alberto974 am o hotarare definitiva in dec.2015 si dupa ce perioada pot redobandi permisul auto? multumesc (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? NICUSORTARAN NICUSORTARAN AM FOST CONDAMNAT LA 1 LUNA CU SUSPENDARE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE cum pot redobandii permisul de conducere ? (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)