avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... comiterea infractiunii prevazute de art. 87 alin.1 din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

comiterea infractiunii prevazute de art. 87 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002

Buna ziua, as dori si eu un sfat: dupa 2 ani de judecata (1 an judecata de drept si 1 an recurs) am obtinut recalcularea retroactiva a alcoolemiei unde mi-a iesit 0,65%0 dar conform primei mele declaratii de la politie mi-a iesit 1,60%0 .Sentinta data a fost de 1 an inchisoare cu suspendare conf. art.81 C.P. stabilind un termen de incercare de 3 ani.In hotarare mai scrie: ,,pe durata prev. de art. 71 C.P. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a si lit.b. C.P. In baza art.71 C.P. pe durata suspendarii executarii pedepsei inchisorii ,se supenda si executarea pedepsei accesorii,, Intrebarea mea este dupa CAT TIMP pot sa-mi recapat carnetul fiind sofer profesionist cu toate gradele? trebuie sa fac scoala de soferi sau dau sa examen fara ? Sunt familist si am 1 copil in intretinere.Pot sa dau de carnet dupa 6 LUNI sau trebuie sa astept CAT? va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:12, 4 Ianuarie 2013
Se putea sa dati examen dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii in caz ca pedeapsa era cu executare la locul de munca. In acest caz insa va trece 1 an de la ramanerea def. a hotararii pt. pedeapsa cu suspendare.
@avvalentina
Se putea sa dati examen dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii in caz ca pedeapsa era cu executare la locul de munca.

Cum s-ar putea executa la locul de munca (sofer) o pedeapsa constand in suspendarea dreptului de a conduce?

Va rog sa-mi explicati (ca la tampit) logica dvs., avand in vedere @chenciuleasa:
fiind sofer profesionist cu toate gradele

:D
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Dupa trecerea unui an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila puteti sa dati examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru gradele pe care le-ati avut inainte de anularea permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis penelopia penelopia Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 184 alin. 1, 3 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 3 ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - termenul de redobandire permis auto ionel89 ionel89 dupa cat timp pot redobandi inapoi permisul auto dupa o decizie ca aceasta. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din ... (vezi toată discuția)