avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bunuri in custodie preluate ca obiecte de inventar?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bunuri in custodie preluate ca obiecte de inventar?

Buna seara.
Detin 2 firme cu acelasi obiect de activitate. Prima firma, unde aveam si un asociat -fiecare dintre noi detine 50% din firma- este in litigiu ca urmare a solicitarii mele de dizolvare date fiind disensiunile dintre cei 2 asociati. Procesul dureaza deja de 2 ani! Firma nu a apucat sa isi desfasoare activitatea ci doar sa faca cheltuieli pentru amenajarea partiala a locatiei. Toate cheltuielile au fost suportate din lichiditatile cu care am imprumutat numai eu firma, asa incat la acest moment firma are o datorie foarte mare catre mine, ca persoana fizica.Obiectele de inventar si mijloacele fixe ale acestei firme sunt depozitate intr-o locatie unde isi desfasoara activitatea cealalta firma pe care o detin in totalitate ( cine se arde cu ciorba ....!).
Asadar a 2-a firma utilizeaza o parte dintre bunurile , obiecte de inventar , etc, achizitionate si care apartin primei firme.
Intrebarea este : Cum pot include aceste bunuri in obiectele de inventar ale celei de-a doua firme? O parte dintre veniturile realizate de a 2-a firma, se datoreaza exploatarii acestor bunuri! Este exclusa vinderea obiectelor intre firme, pana la finalizarea procesului!! Detin doar un proces verbal cu martori, incheiat la data la care asociatul a parasit locatia si in care am constatat ce bunuri am mai recuperat si am mai gasit pe acolo! Pot folosi acest proces verbal la includerea acestora in inventar?

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatii din firma vasile58 vasile58 1. Un fost asociat si fost director economic in firma, completeaza si introduce in contabilitate facturi fictive (de la societati inactive) pentru incarcarea ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere firma cu activitate comerciala alstmo alstmo Buna ziua, exista vreo reglementare privitor la plata intretinerii de catre o firma care isi desfasoara activitatea intr-o scara de bloc? In cazul nostru ... (vezi toată discuția)
Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)