avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme cu asociatii din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme cu asociatii din firma

1. Un fost asociat si fost director economic in firma, completeaza si introduce in contabilitate facturi fictive (de la societati inactive) pentru incarcarea cheltuielilor si insusirea contravalorii acestor facturi.
2. Acelasi asociat se retrage din firma prin divizarea societatii, dar continua sa foloseasca dupa divizare stampila societatii si emite facturi in numele acesteia.
3. O parte din obiectele de inventar apartinand societatii mama si care nu fac parte din procesul verbal de predare-primire de la divizare, raman spre folosinta noii societati. Cum pot fi recuperate acestea sau contravaloarea lor?
4. Cum pot fi recuperate prejudiciile cauzate de acest fost asociat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tincuta Dinu , Consultant fiscal 16:08, 13 Septembrie 2011
Divizarea s-a facut cu acordul ambilor asociati. Cum poate introduce si utiliza documente in societate daca nu ii este permis!?
Obiectele de inventar raman in patrimoniul societatii detinatoare de bunuri. Ele nu pot fi instrainate sau folosite de oricare.Recuperarea se poate face pe cale amiabila sau prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catre cine ma indrept in urma divizarii? DAIANA_ DAIANA_ Am emis facturi catre o Firma A pe 4, 15, 20 si 26 Mai anul acesta. Acum , la zile bune de la scadenta, incercand sa recuperam banii, firma A ne anunta ca ea ... (vezi toată discuția)
Actionar intr-un srl (excludere fortata ?) xr1140 xr1140 Salut, am o mica problema legata de asociati/actiuni/procente/etc. O sa incerc sa schitez cat mai bine situatia pentru a ma face inteles. In 2007 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume pentru operatiuni fictive din facturi achitate in avans tibiolah tibiolah [b]Intrebare:[/b] Daca se pot, si daca da, care ar fi modalitatea legala de recuperare de la o societate comerciala, a unor sume incasate in avans pentru ... (vezi toată discuția)