avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

buna seara! am o intrebare cu privire la divortul parintilor mei. s-au casatorit in craiova, au avut ultimul domiciliu comun tot in craiova, dar acum tata este rezident in strainatate, iar mama are domiciului stabil la cluj. vor sa divorteze prin acord. pot divorta in cluj? sau trebuie sa mearga la craiova?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:41, 2 Ianuarie 2013
Cod procedura civila:

Capitolul VI - Despartenia

Art. 607
Cererea de despartenie este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.

Dupa parerea mea pot divorta in Cluj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-competenta teritoriala a instantei ujiman ujiman Puteti sa-mi spuneti, va rog, care articole desemneaza competenta teritoriala a instantei in caz de divort? (vezi toată discuția)
Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Divort sarkan sarkan buna ziua , as dori sa stiu daca pot divorta fara prezenta mea ( precizez ca io vreau sa deschid actiunea de divort) multumesc (vezi toată discuția)