avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurne

Lucrez la o firma de constructi si ne trimite in deplasari in diferite localitati din Rominia si ne da diurna 8lei pe zi din acesti bani trebuie sa ne hranim 3mese pe zi ne cazeaza la baraci din lemn prin care intra frigul ne incalzim la godin di tabla ne obliga sa venim acasa la 3 saptamini fara apa curenta ne spalam la apa de ploaie vara si iarna incalzim la oala . Daca refuzam sa plecam sau punem pretenti ne obliga sa ne punem damisia pe birou nu ne da afara ca nu mai poate sa angajeze pe nimeni . Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 3 Ianuarie 2013
In acest sens, puteti sesiza ITM-ul ...
art.46 C.mun.
....
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

art.175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna in strainatate lia19 lia19 Am si eu o intrebare.Un salariat care este trimis in strainatate pe ce perioada poate primi diurna?care este numarul maxim de zile in care poate primi ... (vezi toată discuția)
Obligatii patron roman - angajat detasat in strainatate ilye6676 ilye6676 Ce drepturi am eu daca sunt detasat in franta si ce obligatii revin patronului romin fata de mine aici tinind seama de diurna cazare si mincare specific ca ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate pitirut pitirut O firma inregistrata in Romania, isi trimite salariatul la munca in strainatate (mai exact-pe un post de sofer, care efectueaza tranporturi in toata ... (vezi toată discuția)