avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Greseala la calcularea salarului sau nu? Help!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Greseala la calcularea salarului sau nu? Help!

Buna ziua,sunt angajata la o primarie contractual si salarul de baza este minim este 700 ron mentionez ca am studii superioare absolvite cu licenta in domeniul economic si nu am vechime in munca ,lucrez de 8 luni,in dispozitia data de Primar scrie 561 , studii medii,iar cu majorarea de 8% am 606 ron....apoi cu majorarea din dec cu 7.4% am 651....deci sub minim pe economie deci sal de baza este 700ron.
Este corect?
De unde a luat doamna de la resurse umane aceasta suma de 561 cand in legea118/2010 minim este 600...
ce ma sfatuiti sa fac? ce legi sa caut?
posturi vacante sunt pt studii superioare dar nu am fost incadrata decat ca referent gr II studii medii sau pentru contractuali nu sunt valabile studiile ?
Cel mai recent răspuns: Calin82 , utilizator 14:34, 5 Ianuarie 2013
conform legii cadru a salarizarii unice legea 330/2009 personalul contractual are dreptul la o incadrare salariala conform studiilor .Mentionez ca exista in unitate posturi vacante de studii superioare iar eu tin locul unui functionar public care este in co de crestere copil pt 2 ani.
sal minim de referinta este 600 acesta se inmulteste cu coeficientii luati din tabelul anexei nr.I/3 din legea sus numita...este corect sau nu?
daca am fost incadrata ca referent debutant studii medii coeficientul din aceasta incadrare este de 1.20...calculul :600x1.20=720 nu acesta este salarul de baza corect?
va rog frumos sa imi raspunda cineva la intrebari.
Art. 11. -(1) Sistemul de salarizare reglementeaza remunerarea personalului din sectorul bugetar in raport cu munca depusa, cu cantitatea si calitatea acesteia, cu importanta sociala a muncii, cu conditiile concrete in care aceasta se desfasoara, cu rezultatele obtinute, precum si cu principiile prevazute la art. 6.
Art. 13. -(1) Salariile de baza se diferentiaza pe functii in raport cu nivelul pregatirii profesionale, experienta si raspunderea in munca, precum si cu nivelul de complexitate a activitatii specifice fiecarui post.
Va trebui sa tineti cont si de aceste doua articole care se iau in calculul salariului dvs,intradevar formula de calcul este corecta.....
lucrez la contabilitate ,am dreptul la cfp pe cheltuieli, am preluat o parte si din sarcinile de la asistenta sociala pentru ca momentan nu exista inspector pe asistenta sociala si uneori raman si peste program...si renumerata cu 700 ron brut ,nu este corect dupa 4 ani de zile de facultate in domeniul economic la zi cu licenta luata sa nu fiu incadrata corect.
Am inteles ca nu se fac angajari,am inteles ca nu exista sporuri si nici prime sau bonuri valorice ,am inteles ca nu mai exista multi ani de acum incolo mariri de salar dar nici chiar asa sa fiu renumerata cu acest salar si sa nu mi se recunoasca studiile ,cand sunt posturi vacante si sa iau mai putin decat femeia de serviciu care sta doar 3 ore ca sa deschida si sa inchida primaria.
cu aceasta lege cu 330/2009 pot sa ma duc la Primar si sa imi sustin cauza? ce legi sa mai caut?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)
Salariu minim de la 01.01.2012 nebunica nebunica daca incepand cu 01.01.2012 sal min este de 700 ron, pentru salariatii cu studii superioare sal min devine 1400???? intreb pentru ca exista varinate care ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)