avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consemn la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consemn la domiciliu

As dori si eu sa stiu definitia acestui termen :"consemn la domiciliu". Mie mi se pare ca fiind un termen invechit folosit pe vremea cand nu existau telefoane mobile. Dar se poate sa ma insel, de aceea as dori sa mi se explice si mie acest termen.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 4 Ianuarie 2013
1. Nu exista o lege in acest sens ci numai posibilitatea de inserare in contractul de munca a unei asemenea clauze la incheierea contractului sau pe parcursul executarii lui prin act aditional.

2. Consemnul la domiciliu se organizeaza, de regula, în zilele de repaos saptamânal si în
zilele de sarbatori legale pentru asigurarea interventiilor operative, situatii deosebite care necesita executarea de manevre sau lucrari si remedierea unor avarii. În situatii cu totul deosebite consemnul se poate organiza, pe perioade limitate de timp si în zilele lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortare consemn la domiciliu. seebyy35 seebyy35 Lucrez la o multinationala cu program 24/24 7 zile din 7 . Din cauza lipsei de personal si sa nu mai faca angajari vor sa ne forteze sa facem consemn la ... (vezi toată discuția)
Dispozitiv "maini libere" Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. As dori sa intreb colegii de forum ce se intelege mai exact prin dispozitiv \\"maini libere\\" si cum poate fi interpretat Art. 108 (1), a) 2.: ... (vezi toată discuția)
Drepturi prevazute in c.c.m. nerespectate de administratie si fara reactie sindicala SANDEL72 SANDEL72 Buna ziua!In contractul colectiv de munca si anexele lui din domeniul energiei,in speta un regulament de salarizare a electricienilor de tura (cu 3 ... (vezi toată discuția)