avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie furt calificat

Buna ziua,
In data de 01 ian 2013, Am fost agresat de un individ care sustine ca este politist.
Am primit doi pumni in zona fetei, pus pe burta si imobilizat. L-am rugat pe individ sa se legitimeze dar a refuzat, acesta a chemat organele de politie care m-au condus la sectie doar pe mine, unde am fost acuzat de furt calificat (6 semnalizatoare auto care s-ar fi gasit in apropierea mea.
Am fost amprentat fotografiat si mi-sa luat declaratie.
Problema este ca eu am mai fost arestat odata pentru posesie de marijuana pentru consum parchetul sanctionandu-ma cu o amenda administrativa.
Intrebarea mea este as putea fi condamnat pentru furt calificat chiar daca nu l-am savarsit avand in vedere antecedentele?
Mentionez ca sunt student.
Multumesc anticipat!
Nu veţi fi condamnat decât dacă există dovezi certe că dvs. aţi sustras acele semnalizatoare.
Fapta comisă în trecut şi pentru care nu aţi fost urmărit penal şi judecat,ci doar sancţionat cu amendă administrativă, nu constituie antecedent penal şi nu se va reţine starea de redcidivă.
Puteţi depune plângere şi dvs. împotriva agresorului, însă asiguraţi-vă că puteţi dovedi agresiunea , cu martori, eventual mergeţi şi scoateţi un certificat medico-legal la serviciul de medicină legală, iar asta cât mai repede.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc pentru raspuns,
M-am gandit si eu la faptul ca nu constituie antecedent, dar am intrebat aici pentru ca anchetatorii, mi-au spus ca am si antecedente si ca e grav, ba chiar ca o sa imi schimbe declaratia, eu mentionand ca am fost agresat. Martori nu sunt, atat impotriva mea cat si impotriva agresorului. Totusi la cat de hotarati erau politistii mi-e frica sa depun plangere de agresiune, ma gandesc ca daca m-ar scoate pe mine vinovat l-ar exonera pe colegul lor.
Eventual sa spuna ca au gasit amprentele mele acele semnalizatoare.
Am uitat sa mentionez ca eu eram in stare de ebrietate, intorcandu-ma de la petrecerea de sfarsit de an.
Multumesc inca odata pentru raspuns si va urez un an nou fericit!
Daca se gasesc amprentele dvs....cred ca intelegeti ca vor exista dovezi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din domeniul public twistedmind twistedmind Buna ziua, Va rog din suflet ajutati-ma cu o problema recent aparuta la mine in familie. Tatal meu impreuna cu inca doi indivizi, toti in stare de ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si verbala pey pey Am fost agresata fizic il cunosc pe agresor dar nu am nici un martor ce pot sa fac =D> (vezi toată discuția)
L-am dezbrăcat în pielea goală și l-am scos afară pe un unchi de-al soției care a intrat fără acord în curte. el mi-a făcut plângere penală, ce pedeapsă risc? nichi74 nichi74 Buna ziua. Un unchi al sotiei a intrat fara acord in curtea ei si a facut scandal. eu l-am dezbracat in pielea goala fara violenta si l-am trimis asa acasa ... (vezi toată discuția)