avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie si concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie si concediu crestere copil

Lucrez din luna iulie 2012 si sunt insarcinata in 2 luni, voi naste in luna august. Pot intra in concediu prenatal din luna iunie fara sa imi afecteze perioada de cotizare?
(Din 2 iulie - 2 iunie se fac cele 12 luni obligatorii de cotizare). Salariul meu este de 840 brut si 630 net, cat ar fi indemnizatia ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 24 Ianuarie 2013
1. Faptul ca lucreaza cu 4 ore pe zi nu afeteaza indemnizatia pentru CCC decat adca are venituri mai mici iar media pe cele 12 luni este mai mica.

2. Deci nu conteaza cate ore pe zi lucreaza ci ce salariu are.
Ca venit are jumatate din minimul pe economie, cat va putea lua indemnizatia?
In acest caz indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului calcul yenei2003 yenei2003 sunt angajata din 15 februarie 2012 initial cu jumatate de norma si salariu brut 600 lei/net 450 lei. incepand din 15 august 2012 mi s-a schimbat incadrarea la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)