avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Suntem 4 frati ,tatal meu la doi dintre tratti fratii mei lea facut case ,la celalalt frate Ia cumparat un teren pe care sia construit o casa , in casa in care locuiesc parintii mei ,tatal meu meu vrea sa mio vinda mie, intrebarea mea este.
Daca suntem cumpar casa fratii mei mai ai dreptul la mostenire dupa moartea parintilor mei ???
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: alexa30 , utilizator 23:02, 5 Ianuarie 2013
Daca cumparati ei nu mai au dreptul.
Parintii va pot dona sau vinde Casa dar ar fi Bine ca in acel act pe care il intocmiti si fratii dvs sa fie declaranti ca sunt de acord si consmit la instrainarea facuta de parinti catre dvs. Daca fratilor celorlalti le a donat acele terenuri sau case poate sa va faca donatie scutita de raport si sa se mentioneze in donatie ca si ceilalti frati au fost gratificati la randul lor cu bunuri de valoare asemantoare.
Tatal meu vroia sa mio doneze casa ,dar a vorbit cu un avocat si a aia ca ,Daca imi doneaza casa mie ,fratii mei pot cere si ei o parte din casa dupa moartea parintilor lor . Si de aceea avocatul la statuti sa facem un contract de vanzare .
Pai...eu de aceea am zis ca va poate vinde.

Va poate si dona insa apar alte probleme juridice.

Va spuneam ca daca platiti un pret si cumparati nu mai au ce sa faca.
Dvs. stiti insa cel mai bine cum sa procedati daca v-ati sfatuit si cu un avocat si veti cumpara.
Vanzarea trebuie sa aibe pret.....daca nu ....se ajunge la o donatie care va fi supusa la decesul parintilor reductiunii liberalitatilor excesive pentru rezerva ce le o incalca fratilor, acestia fiind mostenitori rezervatari. De aceea , fie ca faceti vanzare sau donatie, este Bine sa aveti in vedere, daca fratii sunt de acord fie sa dea in actul respectiv declaratia ca sunt de acord si consimt la instrainarea facuta catre dvs de parinti sau printr o declaratie ulterioara autentica la notar.

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare parinte-copil kclaudia_m1 kclaudia_m1 Buna ziua, Am cumparat, impreuna cu fetita mea, de la tatal meu ( care are 72 de ani), apartamentul in care locuim impreuna (toti 3). Eu mai am un frate. Am ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil cu plata in rate fm_2511 fm_2511 Parintii mei detin in proprietate un teren+casa de locuit, au doi copii (eu+sora mea). Impreuna cu parintii am stabilit o « impartire » a ... (vezi toată discuția)