buna ziua ,acum douazeci de ani am gresit mult ,din aceasta mare mare greseala a rezultat un copil pe care la-m recunoscut doar sub amenintari de catre sectoristul de atunci eu fiind militar in una din permisi cand ma gasit a spus ca face acte catre superiori mei si ca ma baga an batalion de frica am recunoscut copilul cu mamasa nu am stat decat o luna dupa aceasta , copilul a ramas la ia si eu am platit penisie 18 ani ,acum sunt casatorit am anca un copil , problemele au aparut de vreo 3 ,4 ani primul copil cel la care iam platit pensia ma supara foarte mult se cearta cu fata mea cu sotia mea cu mine ne amenita nu mai am zile bune zice ca cat ami poarta numele sa ma astept la ori-ce ,de aceia cu lacrimi an ochi va rog exista vreo solutie legala sa pot sa fac sa nu ami mai poarte numele? cu multa stima si respect
Daca stiti ca sunteti tatal copilului nu prea aveti ce face. Daca aveti ceva indoieli, puteti contesta recunoasterea paternitatii in instanta.
Chiar daca fiul ar dori sa-si schimbe numele pe cale administrativa, schimbarea numelui nu va rezolva problema, ci doar daca se dovedeste ca nu sunteti tatal lui.
Acum ca e major, puteti sa nu il mai luati in seama, functie si de ce fel de amenintari va aduce, puteti chiar sa faceti plangere la politie sau sa-i cereti daune in instanta ca oricarui adult sau daca dvs nu doriti, o pot face sotia sau fiica.