Buna ziua,
Am certificat OSIM pentru produsele pe care le comercializez si implicit le produc.
Am expus intr-un spatiu public . Probabil produsele mele au fost fotografiate fara ca eu sa stiu Intamplator am gasit acele fotografii, cu produsele mele, intr-un ziar care face reclama la un targ organizat de o primarie , cheama oamenii la targul respectiv, etc.
Ironia este ca desi am depus cerere de a participa la acel targ, Primaria respectiva mi-a respins cererea.
Problema este ca eu nu am fost acceptat la acel targ dar reclama poarta imaginea produselor mele , produsele fiind inregistrate la OSIM.
Nu sunt de acord sa se foloseasca de imaginile respective pentru a face reclama la un eveniment la care eu nu am fost acceptat.
Ce credeti ca pot face?
Sesizati in scris ziarul respectiv si primaria. Verificati in ce conditii contractuale ati primit aprobarea primariei pentru a expune produsele dvs. in spatiul public. Poate ajungeti la o intelegere pe cale amiabila, pentru despagubirea dvs., daca in contractul cu primaria pentru a expune produsele dvs. nu ati cedat cumva dreptul de a folosi produsele dvs. pentru reclama primariei.
Puteti sesiza instanta de judecata si cereti daune morale si daune materiale de la ziar, eventual de la primarie.