avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie inactivitate sau bilant?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie inactivitate sau bilant?

Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie de inactivitate sau bilant?
Declaratia 392 presupun ca trebuie s-o depun,deci declar niste facturi(stampila,registre) pe care nu le inregistrez inca in contabilitate(in cazul in care consider ca nu am activitate).Aici imi e putin neclar,de aceea prefer sa fac bilant,ca sa stau mai linistita...
Haideti sa va spun ceva vis-a-vis de acest aspect. Ptr mine, a avea activititate, inseamna a avea facturi primite sau emise. Nu conteaza ptr ce, achizitie stampila, registre, chiar si hartie igienica...Acest lucru inseamna ca societatea, desi nu a avut venituri, a desfasurat o mica activitate: a achizionat. Acum, parerile sunt impartite. Ptr mine, in astfel de cazuri, bilantul e sfant. Nimeni nu ma poate trage de maneca ptr ca nu am intocmit bilant.
Atunci ce inteleg cei de la finante prin ceea ce publica pe site-ul lor si am postat eu mai sus?
A nu se intelege ca ne contrazicem aici in forum si utilizatorul incearca sa descopere cam ce vrem sa spunem fiecare. Dezbatem un subiect. Argumentam...sau contraargumentam, nu-i asa ;)?
din 02.2012 putea lua si-o amenda pe firma, asa de 'ncalzire...
depune bilant.

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
lee_vu a scris:

din 02.2012 putea lua si-o amenda pe firma, asa de 'ncalzire...
depune bilant.

Putea, da' nu a luat Liviu. Nu fi rau ;).

Alte discuții în legătură

Desființare srl Ca.Ov. Ca.Ov. Buna ziua, Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu: 1.cum o pot închide 2.momentan ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua! Societate infiintata in 2007. Pana in prezent nu a avut si nu are activitate. Pentru incepere si desfasurare activitate se vrea a se depune dosar ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare - firma fara activitate de la constituire pana la 31.12 dona77 dona77 Anexe la Ordin 43/2013: \\"3.3. Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie nu intocmesc situatii financiare anuale, ... (vezi toată discuția)