avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar suspendat si trimis la parchet pentru cercetari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar suspendat si trimis la parchet pentru cercetari


Va rog sa ma ajutati cu o lamurire :
In cadrul unui proces in care se solicita perfectarea unui inscris sub semnatura privata , una din parti contesta semnatura atat a sa cat si a unuia dintre martori pe motiv ca ar fi fals . Instanta a trimis dosarul pentru cercetari la Parchet . Intrebarea mea este urmatoarea:
-daca se constata ca semnatura martorului este falsa , actul va fi considerat ca un fals ? Se mai poate cere perfectarea unui asemenea inscris sub semnatura privata , scris intre rude ? .
Va multumesc anticipat pentru lamuriri .
Cu stima
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 07:51, 11 Ianuarie 2013
Stimat forumist,

Am înțeles din ceea ce postați că două semnături sunt defăimate ce false: cea a unei părți și cea a martorului.

Puteți detaila ce s-a întâmplat cu semnătura părții?

Cu stimă.
Va multumesc pentru amabilitate si nu doresc sa va plictisesc cu detalii prea stufoase.

In esenta , dupa decesul bunicilor mei au ramas doua fiice mostenitoare . Pe fondul neintelegerilor , mama mea a ales sa deschida succesiunea . In momentul in care sora acesteia a primit comunicare de la Tribunal , a deschis la randul sau un proces in care a depus un inscris sub semnatura privata semnat de ea , mama mea si bunica ( in calitate de martor) , prin care mama mea s-ar fi imprumutat in anul 2009 de o suma de 12.500 RON pe termen de un an , si daca la expirarea termenului mama mea nu ar fi inapoiat acea suma de bani , mama ar fi cedat jumatate dintr-o casa dobandita prin act de vanzare cumparare legalizat la notar , precum si " toate drepturile succesorale care vor ramane dupa moartea mamei noastre A.A" ( care la acea data era in viata si a carei semnatura este aplicata pe acest inscris . Practic sora mamei mele solicita o hotarare care sa tina loc de act oficial.
Mama mea nu a vazut in viata ei asemenea act , dar totusi semnatura pare a fi a ei , insa aplicata intr-un colt nefiresc a paginii , iar semnatura bunicii este cu siguranta un fals , si noi ne-am inscris in fals , iar instanta a trimis actul pentru cercetari parchetului . Mama mea deja a dat o declaratie si a dat specimene de semnatura, iar pentru bunica am depus mai multe documente su semnatura in original . Semnatura mamei mele pare a fi cu alt pix , lipsesc din document datele de identificare a celuilalt martor , care dupa parerea noastra pare a fi a fiului sorei mamei ,tot actul este scris de sora acesteia dar in numele mamei mele , suma e scrisa doar in cifre , nu si in litere, iar practic mamei nu i se poate atrIbui decat acea semnatura aplicata intr-un colt pe o coala de hartie si nici mama nu-si explica cum a putut aplica acea semnatura .
Intrebarea mea era : daca semnatura mamei mele e reala dar a martorului este un fals , cum poate aprecia organele de cercetare acest document, intrucat , prin acest act se incearca inducerea in eroare si inselaciunea mamei mele . Poate ca mama a aplicat acea semnatura cu alta ocazie intrucat in acea perioada au avut un alt proces , de acea data parte comuna , iar mama intrucat avea probleme de deplasare , de mai multe ori fiul sorei ii spunea sa semneze in josul paginii pentru ca ulterior fiul sa completeze diferite cereri de amanare a acelui proces . Aceasta poate fi singura modalitate in care semnatura sa fi fost aplicata pe o pagina alba si ulterior sa fi fost completata cu acest act sub semnatura privata " contract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare " pentru care asa cum am spus sora mamei a cerut in instanta o hotarare care sa tina loc de document original .
De aici toate aceste nedumeriri , asteptarea e lunga si as fi dorit sa pot avea si parerea altor persoane foarte pregatite in domeniu .
inca o data tot respectul si va multumesc din suflet pentru interesul acordat .

Cu stima ,
ASANACHE R.
Va rog daca puteti sa ma lamuriti in aceasta problema aratata mai sus .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat - inaintat parchetului pentru cercetari romex romex Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : - in cazul in care o instanta de judecata a suspendat un proces si a inaintat parchetului pentru cercetarea unui ... (vezi toată discuția)
Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema. - Doua surori au incheiat un precontract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare , prin care una din surori ... (vezi toată discuția)