avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar persoana decedata

Buna ziua
Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri la banci in acest sens. As dori sa imi spuneti daca banca trimite raspuns in care sa comunice daca exista vreun cont pe care sa fie titular tata la data decesului sau da relatii si in cazul in care a existat un cont si a fost inchis inainte de deces ?Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: infogather , utilizator 04:50, 6 Martie 2024
Se dau informatii cu privire la depozitele si conturile active in momentul interogarii.
Va multumesc pentru raspuns. Ma gandesc totusi ca ar trebui raportata situatia la data decesului avand in vedere ca un eventual imputernicit ar fi putut retrage banii dupa deces.
Dupa deces nimeni nu mai poate scoate bani din conturi chiar daca este imputernicit.
Imputernicirea inceteaza in momentul decesului persoanei.
Intr-o singura varianta imputernicitul poate scoate banii cand persoana este decedata, atunci cand inca nu este declarat decesul la primarie.
Adica in drumul spre primarie face o escala la banca si scoate banii.
Bancile informeaza notarii numai cu privire la conturile si depozitele active dupa inregistrarea decesului.
Nu am idee cum raporteaza primariile decesele bancilor dar mi se pare ca se foloseste sistemul INFONOT.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
cyan, moderator
Va multumesc inca o data pentru raspuns. M-ati lamurit in cel mai mic amanunt. Ati putea sa imi spune-ti in cazul in care succesiunea se dezbate in instanta banca ar putea furniza informatii asupra contului sau depozitului inaintea decesului titularului?
Bună ziua va rog frumos din suflet tataia a murit acum câțiva va anii Cum as putea sa iu a bani din cardul lui cardul este expirat pinul nu mai este și as vrea Sa știu dacă ne a lăsat și noua ceva eu sunt nepot a lui iar tata meu era fiului el e primul copil mam interesat și me zis cineva ca ne ajutați lăsat ceva Cum as putea sa aflu și unde sa mă duc el loua pensia pe cardul bcr iar banii erau acolo. Aștept răspunsul dumneavoastră

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Informatii bancare in calitate de mostenitor legal 20Bogdan 20Bogdan Buna ziua . Inainte de a face succesiunea la notar am fost personal la mai mute banci si am depus cereri pe care le-am primit de la notar inclusiv notarul ... (vezi toată discuția)
O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)