avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

Buna seara,as vrea sa stiu ce sa mai schimbat la legea noua cu privire la incredintarea unui minor la unul dintre parinti prin hotarire judecatoreasca prin divort.
Sunt divortata si am in incredintare fiul meu ,dar cu responsabilitati in comun cu tata.
Tata este obligat sa plateasca pensia alimentara lunar incepind cu data de 11februarie 2011 si oridecite ori l-am intrebat de bani ,mi-a raspuns ca nu are ,ca nu poate ,vreau sa precizez ca el merge la felix ,isi cumpara laptop, celulare,nu ma intelegeti gresit ,nu asta este ca ma deranjeaza ,ci faptul ca pentru fiul sau nu are nimica,nu i-a trimis un cadou ,nu l-a intrebat o data daca are nevoie de ceva ,timp de un an si 3 luni nici macar nu il suna el ci eu il puneam pe copil sa-l sune pe taicas-u.
As vrea sa stiu daca pe aceasta baza asa putea sa ii iau dreptul de parinte, (eu cu copilul suntem iesiti din tara ,am iesit cu el pe baza hotariri judecatoresti care era ??''se stabileste incredintarea minorului la mama pina la definitivarea divortului''asta a fost pe data de 11/07/2011,dupa care din data de 01/10/2011 sa schimbat legea ,din cauza acestei legi noi nu putem sa ne intoarcem in tara in vizita la bunici si chiar si la tatal deoarece am avea nevoie de aprobarea tatalui pt reintoarcerea din tara ceea ce nu am primio,nu am putea sa facem nimica fara aprobarea lui,eu nu pot sa risc asa ceva ,as distrugecopilul deoarece el nu vrea de nici o culoare sa mai stea acolo) sau as putea cere sa mi se aprobe iesirea din tara cu copilul fara aprobarea tatalui,incredintarea totala a minorului sau ce trebuie sa fac???
Daca nu este o alta solutie at macar sa-l faca sa plateasca intretinerea ca doar sunt bani copilului,in acest caz ce am de facut?

Va multumesc anticipat si astept raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:36, 29 Ianuarie 2013
Nu se poate discuta despre interdictia dreptului de a fi parinte a aceluia care nu are bani sau nu poate plati pensia de intretinere a copilului.
Ce scrie in hotararea pe care o aveti cu privire la copil ?
Dvs v-ati stabilit in strainatate sau cum ?

Multumesc de raspuns ,vreau sa precizez ca nu este vorba de faptul ca nu are bani sau ca nu poate este ca nu vrea .
In hotarirea de judecata scrie asa "Reclamanta si paritul vor exercita in comun autoritatea parinteasca cu privire la minorul ....
Stabileste locuinta statornica a minorului ....la mama sa
Obliga paratul sa plateasca lunar,in favoarea minorului suma de 250lei cu titlul de contributie la cheltuielile de crestere si educare a acestuia,incepind cu data introducerii actiunii 11.02.2011 si pina la mojoratul minorului.Executorie de drept.
Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare "
Apel nu a mai facut in acet termen si nici nu a contribuit de loc la cheltuielile de crestere si educare a fiului nostru minor,se refuza reciproc de fiecare data cind il intreb,nu i-a facut ni macar un cadou .
Eu sunt stabilita in strainatate,si copilul este aici cu mine,urmeaza cursurile scolare la care este foarte bun,are si alte activitati ,in Romina nu vrea sa se intorca pentru a trai acolo doar pentru a merge in vizita pentru cateva zile,si din cauza noi lege din data de 01.10.2011 nu pute-am risca de a merge in rominia pentru a vizita familia deaorece tatal nu vrea sa-i dea acordul de a pleca din tara ,eu nu pot sa distrug toate visele copilului.
Deci spuneti-mi ce am de facut?

Multumesc anticipat !
Astept raspuns urgent!
Stabileste locuinta statornica a minorului ....la mama sa

Asta intrebam, la mama sa.. unde ? Cand v-ati judecat nu ati spus inca de pe atunci instantei ca aveti de gand sa locuiti dupa divort in strainatate ?
Ori obtineti acordul tatalui pt a iesi din tara, ori va adresati instantei pt a va stabili acolo.
Luati legatura cu un executor pt a executa silit veniturile fostului sot, sa recuperati pensia restanta.

Alte discuții în legătură

Cu noua lege pot sa-mi scot din tara fiul minor fara acordul tatalui cameliatatar cameliatatar sunt divortata cu data de 10 /11/2011,am un baietel de 9 ani care mi-a fost incredintat mie in data de 7/06/2011prin hotarire definitiva si irevocabila pina la ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor Mariana_Cora Mariana_Cora Buna ziua! In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un ... (vezi toată discuția)