avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare dupa noua lege?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare dupa noua lege?

as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe 5 ianuarie (caci nu mai erau locuri), deci cam la jumatatea lui ianuarie urmeaza sa fie inscrisa pe numele noului proprietar. Masina e din 2005, inmatriculata in Romania si a avut un singur proprietar pana acum cand am cumparat-o, prin urmare sunt al doilea proprietar al ei. cum va fi cu noua taxa, asta imensa, va trebui sa o platesc la inmatriculare sau nu?
Si daca da, pot face ceva sa evit acest lucru? Ce anume caci sincer dupa ce am dat 2000 euro pe ea nu mai am de unde sa dau inca o data pe atat sau chiar mai mult ca sa o inmatriculez pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:43, 25 Decembrie 2011
Atunci când se achizitioneaza autoturism înmatriculat în România înainte de 1 ianuarie 2007 proprietarul va fi obligat să achite o taxă de poluare.
Noua taxă auto, valabilă din 2012, se aplică şi maşinilor second-hand aduse din străinătate, indiferent de vechimea acestora.
Noua taxă auto e calculată în funcţie de trei caracteristici ale automobilului: capacitatea cilindrică, vechimea auto şi nivelul de poluare.
Diferenţa între euro 3 şi euro 5 este apreciabila din punct de vedere financiar .

Dacia Logan 1.6
An de fabricaţie: 2005 - 2006
Norma de poluare: Euro 3
Taxa auto 2012: circa 11.500 lei



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto de mediu leval leval Am masina inscrisa in Anglia, dar pe numele meu( pe cartea de identitate a masinii sint proprietar), din anul 2009. Am vreo sansa sa o inmatriculez in RO tot ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)
Achizitionare auto second hand germania,conditiile pentru auto second hand cindeamihai cindeamihai Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un automobil din Germania si doresc sa aflu cat mai exact ce insemna auto second hand.Masina este 2011 luna a 6 ... (vezi toată discuția)