avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen societate cu 2 actionari
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen societate cu 2 actionari

Suntem doi asociati ce detinem o soc.com.avand un singur obiect de act.(respectiv inchiriere spatii comerc) in cazul in care unul din cei doi asoc.vrea sa functioneze independent prin deschiderea unui nou cod caen in unul din spatiile comerciale,fara ca celalalt asociat sa fie implicat in act. respectiva cum trebuie sa procedam?Actualmente cei doi asoc.impart profitul din act.sus mentionata,in cazul unei noi activitati,asociatul care va functiona pe noul cod caen va fi necesar sa dea o declaratie notariala in acest sens,activitatea de contabilitate ce implica? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:40, 8 Ianuarie 2013
Va recomand ca asociatul care doreste sa desfasoare o alta activitate, singur, sa isi infiinteze o PFA sau o intreprindere individuala. Din punct de vedere legal acest demers este perfect realizabil.
Mentionez ca relatiile intre cei doi asoc.sunt OK de peste 15ani,de ce imi recomandati PFA,nu pot functiona in cadrul soc.respect srl ?,actualmente incasam 2 chirii din spatiile respective inchiriate,dupa ce voi deschide o alta activ.un asociat va incasa profit dintr-un spatiu inchiriat,iar celalalt asoc.va incasa un profit din noua act.Va rog sa-mi motivati optiunea pe care a-ti mentionat-o.Soc. com la rare suntem act.detine in proprietate doua spatii comerciale,ce se afla la aceesi adresa.
Daca va intelegeti atat de bine, singura conditie este sa va tineti o contabilitate separata pe activitati ca sa stiti fiecare cat incasati(chiar daca societatea in mod legal va avea o singura contabilitate care va prinde veniturile si cheltuielile din ambele activitati).
Asa ca nu va mai ramane decat sa faceti o hotarare a adunarii generale prin care sa completati obiectul de activitate cu celalalt cod CAEN(si restul actelor) si sa dati drumul la treaba.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Uhhh? Contabilitate separata in cadrul aceleiasi firme???
Dpdv juridic procedati cum a spus @unmoeglich.
Dpdv contabil, tineti evidenta pe conturi analitice si nu vor exista discutii.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
jade_0923, utilizator
"Uhhh? Contabilitate separata in cadrul aceleiasi firme??? "
NU este vorba despre contabilitate dubla in sensul fraudarii statului dupa cum cred ca bine v-ati dat seama. Nu ma impiedica nimeni insa sa-mi calculez "aportul" meu la o activitate sau alta...

Alte discuții în legătură

Aplicare 3% la refacturarea utilitatilor liviu f liviu f Am un spatiu comercial pe care l-am dat in chirie. Nu comentez aplicarea celor 3% la suma incasata din chirie, dar, poate sa-mi spuna, si mie,cineva, ... (vezi toată discuția)
Fonduri distincte/ conturi distincte! Maria2143 Maria2143 Legea 230/ 2007 lasa la latitudinea Asociatiilor decizia de a avea conturi la o banca sau alta. Corect. O Asociatie poate avea conturi la bancile furnizorilor ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate pt anul 2018 carmengeorgescu carmengeorgescu Am o societate cu un singur asociat are stoc de marfa , are ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat , de la 01.11.2018 a incetat ... (vezi toată discuția)