avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen societate cu 2 actionari
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen societate cu 2 actionari

Suntem doi asociati ce detinem o soc.com.avand un singur obiect de act.(respectiv inchiriere spatii comerc) in cazul in care unul din cei doi asoc.vrea sa functioneze independent prin deschiderea unui nou cod caen in unul din spatiile comerciale,fara ca celalalt asociat sa fie implicat in act. respectiva cum trebuie sa procedam?Actualmente cei doi asoc.impart profitul din act.sus mentionata,in cazul unei noi activitati,asociatul care va functiona pe noul cod caen va fi necesar sa dea o declaratie notariala in acest sens,activitatea de contabilitate ce implica? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:40, 8 Ianuarie 2013
Va rog sa-mi explicati ce sa cer contabilei, sa tina o evidenta pe conturi analitice? nu inteleg.Mentionez ca o activitate presupune o singura incasare respectiv o chirie ptr.un spatiu,iar celalta act. va fi comert cu flori intr-un alt spatiu,noi fiind doua pers.care au statut si de salariat si de asociat.Utilitatile celor doua spatii se vor achita defalcat(ptr un spatiu din chirie,ptr celalat spatiu din cealalta activitate),va rog sa ma lamuriti cum este mai bine ptr.mine care intentionez sa deschid act.de comert cu flori,in cazul in care va drebui sa angajez o persoana.Va multumesc anticipat,sunteti simpatica prin intrebarile d-voastra,eu am o varta destul de inaintata,spre sa nu ma incurc in demersurile mele.
Nici nu m-am gandit la frauda, ci doar la cum suna aceasta expresie. Mi-am dat seama despre ceea ce vorbiti si tocmai din aceasta cauza am venit cu explicatii: evidenta contabila prin conturi analitice. E cel mai simplu si cat se poate de clar.

Uhhh !!! :)

@arvat:

Contabila stie ce sa faca daca ii mentionati ca va trebui sa lucreze pe conturi analitice.
Va dau un exemplu: aveti utilitati ptr cele 2 activitati, flori si inchiriere
- chelt. cu utilitati ptr activ 1 - cont analitic 605.01
- chelt cu utilitati ptr activ 2 - conta anlitic 605.02

In felul acesta va fi foarte usor cand veti dori o situatie a cheltuielilor sau a veniturilor ptr activ 1 sau 2.

Stiu ca pentru o persoana care nu lucreaza in domeniu este ceva de domeniul fantasticului, dar sunt sigura ca d-na contabila stie despre ce este vorba.

Multumesc mult,cred ca incep sa pricep si eu,cam greu cei drept,Va rog ptr comert cu plante si flori,ce cod caen 5248,5261 sau 4622?Dapa care noapte buna.
4622 pentru comertul cu ridicata si 4776 pentru comert cu amanuntul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare 3% la refacturarea utilitatilor liviu f liviu f Am un spatiu comercial pe care l-am dat in chirie. Nu comentez aplicarea celor 3% la suma incasata din chirie, dar, poate sa-mi spuna, si mie,cineva, ... (vezi toată discuția)
Fonduri distincte/ conturi distincte! Maria2143 Maria2143 Legea 230/ 2007 lasa la latitudinea Asociatiilor decizia de a avea conturi la o banca sau alta. Corect. O Asociatie poate avea conturi la bancile furnizorilor ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate pt anul 2018 carmengeorgescu carmengeorgescu Am o societate cu un singur asociat are stoc de marfa , are ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat , de la 01.11.2018 a incetat ... (vezi toată discuția)