avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denuntare calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denuntare calomnioasa

ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu pot sal dau in jud ptr denuntie calomnioasa?si ce masuri se puate lua improtriva acestei persoane(amenda,inchisoare orice varianta)
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 13:39, 9 Ianuarie 2013
Da, puteti sa-l dati in judecata pentru infractiunea de Denuntare calomnioasa.

Art. 259. - Denuntarea calomnioasa

" Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76".Art. 259
Denunţarea calomnioasă
Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

O plângere înregistrată la Unitatea de Poliţie de care aparţineţi/Parchetul d.p.l judecătorie.
ma acuzat de acte false falsificare de semnatura si multe altele.de cand sa dat NUP care este termenul maxim ca sal dau in judecata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru infractunea de denunt calomnios puteti introduceti actiune in instanta in termenul de prescriptie de 5 ani de la data savarsirii infractiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa - intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Conform ART. 259 Denunţarea calomnioasă (1) \\\\"Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)