avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire

De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in societate cat si la locul de munca,in urma carora am fost chemati de nenumarate ori la politie si la procuratura.Toate aceste plangeri au fost solutionate de parchet prin rezolutii NUP(nepunere sub urmarire penala) fiind ca neintemeiate.
Ne intrebam ,chiar nu exista o modalitate legala de a pune capat acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:47, 12 Aprilie 2010
Puteti formula Dvs. plangere penala impotriva acelei persoane pentru savarsirea infractiunii de denunt calomnios (art. 259 Cod penal).
Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Folosind copii de pe rezolutiile de scoatere de sub urmarire sau hotarari definitive alte instantei,care au infirmat sesizarile respectivei persoane,puteti formula impotriva acesteia plangere pentru denuntare calomnioasa,conf.art.259 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios as vrea sa stiu si eu daca pot face plangere penala impotriva unei persoane care din diferite motive invocate de ea, imi tot face fel de fel de plangeri pe la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)